Obavijesti

Show

Komentari 7

Evo tko su bili članovi domaćeg i stranog žirija za Doru 2024.

Evo tko su bili članovi domaćeg i stranog žirija za Doru 2024.
4

U nedjelju je održano finale ovogodišnje Dore, a nakon glasovanja publike i žirija pobijedio je Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna

VIDEO

U nedjelju je održano finale ovogodišnje Dore, a nakon glasovanja publike i žirija pobijedio je Marko Purišić, poznatiji kao Baby Lasagna. Od publike je Lasagna dobio čak 247 bodova, dok je od domaćeg i stranog žirija dobio 74 boda. Domaći žiri glasovao je iz četiri grada, Zagreba, Splita, Osijeka i Rijeke.

Zagreb: Baby Lasagna je ovogodišnji pobjednik Dore i predstavljat će Hrvatsku na Eurosongu

Članovi zagrebačkog žirija bili su glazbena urednica HR-a Jelena Balent, pjevačica Antonela Doko te pjevačica Ivana Kindl. Splitski žiri činili su glazbeni urednik HR Radija Split Eduard Gracin, skladatelj i glazbenik Luka Mrduljaš te pjevačica Albina Grčić.

U riječkom žiriju bili su glazbena novinarka i urednica HR-a Rijeka Vedrana Lisica Pavlović, glazbeni producent Ivan Popeskić te skladateljica Tina Vukov. Članovi osječkog žirija bili su glazbena urednica i voditeljica Marina Ban, pjevač i skladatelj Zvonimir Husnjak - Z++ te glazbeni producent Branimir Jovanovac Bani.

Osim domaćeg žirija su za natjecatelje Dore glasovali i iz četiri europske države, Njemačke, Italije, Islanda i Ukrajine. U Njemačkoj su za kandidate glasovali novinar i eurovizijski stručnjak Marcel Strober, novinarka Nela Quandt te eurovizijski stručnjak Wolfgang Merkens.

Twitteraši su nemilosrdni prema Lovrenu nakon izjava o Baby Lasagni. Pogledajte što mu pišu
Twitteraši su nemilosrdni prema Lovrenu nakon izjava o Baby Lasagni. Pogledajte što mu pišu

Jedan od članova islandskog žirija bila je radijska voditeljica Lovísa Rut Kristjánsdóttir, koja je ujedno i DJ na najvećoj radio stanici na Islandu, RUV Ras 2. Uz nju je u žiriju bila i glazbenica Árný Margrét Sævarsdóttir, čiji je singl 'Part Of Me' doživio veliki uspjeh na Spotifyu- U žiriju je bio i šef islandske eurovizijske delegacije Felix Bergsson. Felix je bio poznata pop zvijezda osamdesetih, a tijekom karijere je izdao brojne albume.

Šefica talijanske eurovizijske delegacije Mariangela Borneo bila je članica talijanskog žirija. Uz nju je glasovao i Ludovico Gullifa, urednik i redatelj u zabavnom programu televizije RaiUno. Treći član žirija bila je Cinzia Marongiu, novinarka i urednica emisija Milleunadonna i Tiscali Spettacoli e Cultura. Pridružila im se i pjevačica Nausica.

Ukrajinski žiri činili su šefica ukrajinske eurovizijske delegacije Oksana Skibinska, pjevačica Svitlana Tarabarova te radijski producent Maksym Yakovenko.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'
POBIJEDILA NA DORI 2003.

Sjećate li se Claudie Beni? Za 24 sata pričala o Dori i nestanku sa scene: 'Nisam bila za estradu...'

Pjevačica se vraća s grupom Teens nakon više od 20 godina pauze, prisjetila se nastupa na Eurosongu, ali i iznenadnog odlaska sa scene

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine