To je to što me zanima!

Fanovi rocka su meta hakera: 'Birajte kompliciranije lozinke'

Nacionalni centar za internetsku sigurnost objavio je listu najčešćih lozinki na korisničkim računima. Imena popularnih pop-bendova su među najkorištenijima.
Vidi originalni članak

Sudeći po novoj objavi Nacionalnog centra za cyber sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva, ljubitelji glazbe postali su 'najlakša' meta hakera. Na listi najviše korištenih lozinki pojavljuju se Blink 182, Foo Fighters i Metallica. Imena popularnih bendova nalaze se među 100.000 najčešćih zaporki u Velikoj Britaniji. 

Osim navedenih bendova često se pojavljuju i Green Day, Slipknot, Pearl Jam, Nirvana, Sum 41 i Iron Maiden. 

Na statistiku britanskog Nacionalnog centra za cyber sigurnost osvrnuo se i frontmen sastava Blink-182. Na svom Twitter profilu objavio je listu najkorištenijih lozinki.

- Razumijemo da mnogi korisnici olako shvaćaju postavljanje zaporke na korisničkom računu, no NCSC je objavio mnogo jednostavnih savjeta za korisnike kako bi im surfanje internetom učinili sigurnijim - izjavio je Dr. Ian Levy, tehnički direktor Nacionalnog centra za cyber sigurnost.

- Dobrim odabirom lozinke najlakše možete izbjeći hakiranje vašeg računa. Trebate izbjegavati korištenje osobnog imena, naziva lokalnih nogometnih timova i imena omiljenih bendova. Odabir složene zaporke najvažniji je korak, preporučujemo kombinaciju tri nasumične riječi koje možete lako zapamtiti. Budite kreativni i koristite riječi kojih se možete sjetiti u svakom trenutku kako bi vaš račun bio što sigurniji - zaključio je Levy.

SUĐENO IM JE DA BUDU SAMI: Ovi horoskopski znakovi uopće nemaju sreće u ljubavi 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 23.04.2019.

    lozinke su problem, hakeri to lako pronađu,

Komentiraj...
Vidi sve komentare