To je to što me zanima!

'Fanovi su pjesmu već namjestili kao svoj zvuk na mobitelima...'

Sve što stvara i radi, koju god odluku da donese, vodi se isključivo srcem, ističe Zvjezdan, koji želi ostati vjeran sebi, neovisno o očekivanjima publike i struke. Reakcije publike na suradnju s književnikom ga raduju
Vidi originalni članak

Prije nekoliko mjeseci Zvjezdan Ružić (33) oduševio je javnost pjesmom “Sakarun” koju je snimio dok je doslovno plutao s klavirom na pontonu na moru.  Ovog puta odlučio se na neobičnu suradnju s piscem i akademikom Lukom Paljetkom, za koju kaže da je nije planirao. 

- Sve je krenulo iz prijateljstva. Prije dvije godine organizirao sam koncert u franjevačkom samostanu sv. Vlaha u Konavlima. Tad sam upoznao fra Ivana Kramara i Luku Paljetka (77). Prijateljstvo se razvilo nakon sedmodnevnog druženja i ostala nam je tradicija da se svake nedjelje čujemo telefonski, a u međuvremenu su mi oni slali svoje pjesme glasovnim porukama. Bilo je tu jako puno pjesama prije ove, no te nedjelje kada sam dobio ‘Tvoj život’, jednostavno sam je osjetio da je moja i da je želim zauvijek imati uz sebe, nositi sa sobom - otkrio je pijanist.

NEOBIČNA SURADNJA Sklad glazbe i riječi: Zvjezdan Ružić snimio emotivnu pjesmu s književnikom Lukom Paljetkom

Sve što stvara i radi, koju god odluku da donese, vodi se isključivo srcem, ističe Zvjezdan, koji želi ostati vjeran sebi, neovisno o očekivanjima publike i struke. A reakcije publike zaista su ga razveselile, od trenutka objave pjesme brojni komentari podrške ne prestaju pristizati.

- Poruke mi šalje velik broj ljudi koji prati moj rad, ali i neki novi koji su prepoznali poruku koju smo htjeli poslati. Mnogi je ne mogu prestati slušati jer u njima budi isti osjećaj kao i kod mene. Posebno me razveselilo kada je obožavateljica javila da je pjesmu stavila za zvuk na mobitelu. Umjetnost tek ima smisao kada se dijeli s drugima, kada ih se inspirira - govori Zvjezdan.

Pijanist nije propustio pohvaliti niti redatelja spota FIlipa Gržinčića, s kojim je prvi puta surađivao.

- Ostavio me bez teksta, prepoznao je poruku skladbe, sve je bilo iznad mojih očekivanja - objašnjava.

Najljepši trenutak sa snimanja bio mu je zagrljaj s Lukom, kao uspomenu na prijateljstvo i na sve lijepe trenutke suradnje. 
Za kraj, što se tiče budućih projekta, kaže:

- Prepuštam se inspiraciji, bitno je da pronađem sebe u sebi.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare