To je to što me zanima!

Festival svjetske književnosti: Dolaze slavna književna imena

Svi u Hrvatskoj bi trebali znati za ovaj festival jer se festivala ovih dimenzija ne bi posramili bi veliki narodi, smatra gost festivala, slovenski pisac i urednik Aleš Šteger
Vidi originalni članak

Dovodimo čak 52 autora iz 17 zemalja, rekao je Seid Serdarević, programski direktor Festivala svjetske književnosti te dodao kako će ovogodišnje izdanje festivala biti posvećeno njemačkom govornom području.

Zbog toga u Zagreb i Split dolaze poznati autori iz Njemačke i Austrije poput Michaela Krugera. U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavljen je peti Festival svjetske književnosti koji će se održati od 3. do 9. rujna u Zagrebu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Moram čestitati organizatorima koji su uspjeli ovako velika književna imena dovesti u jednu, rekli bismo, malu zemlju - rekao je Matthias Müller-Wieferig, ravnatelj Goethe-Instituta Hrvatska. Osim knjiga, na ovogodišnjem će se festivalu predstaviti i veliki broj filmova.

- Knjiga je danas na tržištu u težem položaju od filma koji se puno lakše približi publici - objasnio je Müller-Wieferig te dodao kako se nada da će se na festivalu razviti polemika što je bolje - knjiga ili film.

- Svi u Hrvatskoj bi trebali znati za ovaj festival jer se festivala ovih dimenzija ne bi posramili bi veliki narodi - smatra gost festivala, slovenski pisac i urednik Aleš Šteger. 

- Europska književnost se mijenja i obnavlja upravo zahvaljujući autorima koji dolaze iz drugih zemalja - naglasio je Stefan Hertmans, gost prošlogodišnjeg FSK-a, belgijski pisac i autor otvorenog pisma Europi. 

U sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se i novinarska radionica za učenike srednjih škola koju će voditi novinari 24sata te besplatna čitaonica knjiga, novina i časopisa na Zrinjevcu.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • intellectus 29.08.2017.

    Ma dajte molim vas, "U sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se i novinarska radionica za učenike srednjih škola koju će voditi NOVINARI 24sata te besplatna čitaonica knjiga, novina i časopisa na Zrinjevcu".. ..Baš me interesira TKO će to od novinara 24 sata voditi?!

Komentiraj...
Vidi sve komentare