Obavijesti

Show

Komentari 1

Festival svjetske književnosti: Dolaze slavna književna imena

Festival svjetske književnosti: Dolaze slavna književna imena
18

Svi u Hrvatskoj bi trebali znati za ovaj festival jer se festivala ovih dimenzija ne bi posramili bi veliki narodi, smatra gost festivala, slovenski pisac i urednik Aleš Šteger

VIDEO

Dovodimo čak 52 autora iz 17 zemalja, rekao je Seid Serdarević, programski direktor Festivala svjetske književnosti te dodao kako će ovogodišnje izdanje festivala biti posvećeno njemačkom govornom području.

Predstavljanje Festivala svjetske književnosti Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata Video on 28. kolovoza 2017

Zbog toga u Zagreb i Split dolaze poznati autori iz Njemačke i Austrije poput Michaela Krugera. U Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića predstavljen je peti Festival svjetske književnosti koji će se održati od 3. do 9. rujna u Zagrebu.

Pokretanje videa...

01:59

- Moram čestitati organizatorima koji su uspjeli ovako velika književna imena dovesti u jednu, rekli bismo, malu zemlju - rekao je Matthias Müller-Wieferig, ravnatelj Goethe-Instituta Hrvatska. Osim knjiga, na ovogodišnjem će se festivalu predstaviti i veliki broj filmova.

- Knjiga je danas na tržištu u težem položaju od filma koji se puno lakše približi publici - objasnio je Müller-Wieferig te dodao kako se nada da će se na festivalu razviti polemika što je bolje - knjiga ili film.

- Svi u Hrvatskoj bi trebali znati za ovaj festival jer se festivala ovih dimenzija ne bi posramili bi veliki narodi - smatra gost festivala, slovenski pisac i urednik Aleš Šteger. 

- Europska književnost se mijenja i obnavlja upravo zahvaljujući autorima koji dolaze iz drugih zemalja - naglasio je Stefan Hertmans, gost prošlogodišnjeg FSK-a, belgijski pisac i autor otvorenog pisma Europi. 

U sklopu ovogodišnjeg festivala održat će se i novinarska radionica za učenike srednjih škola koju će voditi novinari 24sata te besplatna čitaonica knjiga, novina i časopisa na Zrinjevcu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj
LEGENDA HRT-a

Umro Damir Matković (72), TV novinar, urednik i voditelj

Damir Matković je bio prije svega sjajan kolega, čovjek od kojeg se puno toga moglo naučiti. Istinska televizijska legenda. Ponosni smo što je 40 godina bio član HNDaa, rekao je Hrvoje Zovko, predsjednik HND-a

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'
'NIJE DOVOLJNO DOBRA ZA NJEGA'

Odvratni komentari na suprugu igrača Arsenala, on oduševio: 'To je žena koju volim! Zauvijek'

Lauren Fryer i Declan Rice prošle su godine dobilli sina, a britanka je zbog maltretiranja obrisala sve objave s društvenih mreža...