To je to što me zanima!

Filip Šovagović i Goran Navojec podržali Dan zdravog osmijeha

Akcija se održala prošle subote ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata. Stomatolozi Međimurja su na štandovima dijelili propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima
Vidi originalni članak

U posljednje vrijeme mogli ste čuti da je prema epidemiološkim istraživanjima Hrvatska na pretposljednjem mjestu u Europi u stanju oralnog zdravlja.

Upravo zbog toga su počele pojačane preventivne aktivnosti diljem Hrvatske, a u Čakovcu se mogu pohvaliti da već 12 godina rade na tome.

Budući da se 20.03. održao Svjetski dan oralnog zdravlja organizirana je akcija Dan zdravog osmijeha.
   
Već dvanaestu godinu zaredom događaj je najmasovniji u Čakovcu, a u akciju su uključeni svi vrtići grada Čakovca i okolice, te djeca osnovnih škola.

I ove su godine stomatolozi Međimurja, na inicijativu Hrvatskog stomatološkog društva u organizaciji mr.sc. Tanje Rosić, dr.med.dent, te odgajateljice Gordane Šoltić Siladi predsjednice Društva 'Naša djeca' Čakovec proveli akciju Dana zdravog osmijeha. 

Stanje oralnog zdravlja još uvijek nije na zadovoljavajućoj razini, pa je nužno sustavno provoditi preventivne mjere među kojima iznimnu važnost ima edukacija 

Akcija se održala prošle subote ulici Matice Hrvatske uz zgradu Doma sindikata. Stomatolozi Međimurja su na štandovima dijelili propagandne materijale i savjete djeci i roditeljima.

Nastupilo je oko 200 djece iz čakovečkih vrtića Cipelica, Bambi, Žibeki i Cvrčak, te vrtića Vrapčić iz Čenkovca, dječji zbor 'Čakovečki mališani' i  super dečki iz  October Lighta.

Ove godine akciju su podržali Filip Šovagović  i Goran Navojec, a program je vodio glumac Igor Baksa.
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare