To je to što me zanima!

Filip Šovagović je u 50. godini došao na korak do diplome

Glumac je studirao više od 17 godina i izgubio studentska prava. Zbog odluke zagrebačkih vlasti da kazališta ne produljuju ugovor glumcima bez diplome, 2014 je upisao glumu u Splitu
Vidi originalni članak

Nakon što diplomiram u rujnu, upisat ću doktorat, da Vitomira Lončar više ne bude jedini doktor glume, našalio se Filip Šovagović (49). 

Glumac je u ponedjeljak pred komisijom na Akademiji u Splitu izveo monodramu 'Naštimani falš' i dobio odličnu ocjenu. Mentorica mu je bila glumica Bruna Bebić (52).

- Jako sam zadovoljna njime. Sam je napisao monodramu za koju je komponirao glazbu te ju je i odsvirao - rekla nam je Bruna. 

No kako Filip kaže, još nije sve gotovo dok ne položi pismeni dio ispita. Šovagović je zagrebačku Akademiju upisao 1984. godine, i to iz trećeg pokušaja, a bio je apsolvent na katedri glume i filmske režije.

- Ležerno sam studirao više od 17 godina i izgubio studentska prava. Zbog odluke zagrebačkih vlasti da kazališta ne produljuju ugovor glumcima bez diplome, 2014. godine upisao sam glumu u Splitu - objašnjava Filip, dugogodišnji član ansambla kazališta Gavella. 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Anđelika 23.07.2016.

    I s diplomom i bez diplome, sviđa mi se kao glumac. Ali, "papir" se mora imati. Ne može se vući cijeli život na račun prezimena i Fabijana.

  • kamila7 23.07.2016.

    ni on niti seka nisu do koljena Fabijanu.

  • DinoAKA ljubiša 20.07.2016.

    Idiotski u najmanju ruku, očito je nekome u ime pravila i zakona za ovako fluidnu profesiju važniji komadić papira od "prakse" i talenta. Sramotno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare