To je to što me zanima!

Filipa Sorko ima diplomu: Nije amaterka, ona je profi kuharica

Filipa se voli odijevati otkačeno pa si sama kreira komade koje nosi. Tečaj je platila 91.200 kuna, a RTL tvrdi da nisu prekršili pravila licencije showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'
Vidi originalni članak

Nisam imao pojma da se Filipa školovala. To mi je prvi glas, rekao je Ivan Pažanin (32), član žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

Filipa Sorko (23) kuhala je u paru sa sestričnom Petrom Ergić (23) te pobijedila protukandidate u kulinarskom natjecanju i time u džep spremila nagradu od 100.000 kuna. Otprilike isti iznos, točnije 91.200 kuna, iskeširala je za dva semestra Kulinarskog instituta Kul IN i talijanske kulinarske škole ALMA. Ondje je devet mjeseci učila teoriju i vježbala u praksi termičku obradu namirnica, rezanje hrane, spravljanje umaka i tjestenine. Filipa je slušala ukupno 19 predmeta, a u školu je išla pet dana u tjednu po osam sati. 

Vinkovčanka kaže da je produkcija bila upoznata s njezinim školovanjem. Ondje je dobila i diplomu kojom je stekla zvanje Profesionalnog kuhara talijanske kuhinje, ali su je na RTL-u ipak klasificirali kao amaterku i dopustili joj da se natječe.

- Istina je da sam odradila i staž u Italiji, u gradu Colorno, gdje sam učila kako se drži kuhača, kako se barata tavom i mijesi tijesto. U showu to nisam naglašavala jer sam znala da će mi kritičari to spočitavati. Ali nisam svoje iskustvo krila od konkurencije. A zašto Pažanin kaže da nije to znao, stvarno ne znam, ali on je bio toliko nezainteresiran za nas da je tek zadnji tjedan naučio koliko Petra i ja imamo godina - rekla je Filipa. Vinkovčanka tvrdi da je razočarani gledatelji nepravedno napadaju jer su njezine suparnice Ana Novosel i Snježana Kožar imale posao u njemačkim restoranima, a Branka Pantović (60) i dalje radi u jednom.

- Svi natjecatelji u trećoj sezoni kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ isključivo su kuhari amateri. Međutim, glavni uvjet pri odabiru kandidata bio je da se ni jedan od njih nije profesionalno bavio kuhanjem u restoranu, vodio ili radio u kuhinji hotela, broda i slično, koji je ispunjen u cijelosti - rekli su na RTL-u.

Rivali Luka Dančulović (29) i Doris Vlah (52), s kojima su se Slavonke u finalu borile za pobjedu, ne ljute se na Filipu i njezinu pobjedu.

- Ona je definitivno bila u prednosti nad nama, ali i ostalim natjecateljima. Meni je tijekom natjecanja, u nekoj usputnoj situaciji, rekla za svoje školovanje, ali nisam se htjela miješati u to. Nije to njezina krivnja, ali definitivno smatram da je to propust produkcije - rekla je Doris.

Njezin kuharski partner Luka nije želio komentirati kulinarsku aferu, kao ni Verica (32) i Dragan Kovanović (34), koji su do same završnice među gledateljima slovili za favorite showa. Mnogi komentiraju da su oni ti koji su trebali pobijediti.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 143

  • boo1506 28.05.2016.

    Samo se čudim kako Verica nije imala komentara. Vrh!

  • nette 28.05.2016.

    Jedini jei propust 24 sata, koji su ovu činjenicu objavili tek nakon zavrsetka toga showa.

  • 28.05.2016.

    cure lovu natrag Doris, Luka i Verica, Dragan ponovno natjecanje u finalu Petra i Filipa kod Špiceka u restoran koji ce ih rado primiti posto ih je toliko gurao i nagurao u finale

Komentiraj...
Vidi sve komentare