Obavijesti

Show

Komentari 143

Filipa Sorko ima diplomu: Nije amaterka, ona je profi kuharica

Filipa Sorko ima diplomu: Nije amaterka, ona je profi kuharica
1

Filipa se voli odijevati otkačeno pa si sama kreira komade koje nosi. Tečaj je platila 91.200 kuna, a RTL tvrdi da nisu prekršili pravila licencije showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'

VIDEO

Nisam imao pojma da se Filipa školovala. To mi je prvi glas, rekao je Ivan Pažanin (32), član žirija kulinarskog showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj!'.

Filipa Sorko (23) kuhala je u paru sa sestričnom Petrom Ergić (23) te pobijedila protukandidate u kulinarskom natjecanju i time u džep spremila nagradu od 100.000 kuna. Otprilike isti iznos, točnije 91.200 kuna, iskeširala je za dva semestra Kulinarskog instituta Kul IN i talijanske kulinarske škole ALMA. Ondje je devet mjeseci učila teoriju i vježbala u praksi termičku obradu namirnica, rezanje hrane, spravljanje umaka i tjestenine. Filipa je slušala ukupno 19 predmeta, a u školu je išla pet dana u tjednu po osam sati. 

Vinkovčanka kaže da je produkcija bila upoznata s njezinim školovanjem. Ondje je dobila i diplomu kojom je stekla zvanje Profesionalnog kuhara talijanske kuhinje, ali su je na RTL-u ipak klasificirali kao amaterku i dopustili joj da se natječe.

- Istina je da sam odradila i staž u Italiji, u gradu Colorno, gdje sam učila kako se drži kuhača, kako se barata tavom i mijesi tijesto. U showu to nisam naglašavala jer sam znala da će mi kritičari to spočitavati. Ali nisam svoje iskustvo krila od konkurencije. A zašto Pažanin kaže da nije to znao, stvarno ne znam, ali on je bio toliko nezainteresiran za nas da je tek zadnji tjedan naučio koliko Petra i ja imamo godina - rekla je Filipa. Vinkovčanka tvrdi da je razočarani gledatelji nepravedno napadaju jer su njezine suparnice Ana Novosel i Snježana Kožar imale posao u njemačkim restoranima, a Branka Pantović (60) i dalje radi u jednom.

- Svi natjecatelji u trećoj sezoni kulinarskog showa ‘Tri, dva, jedan – kuhaj!’ isključivo su kuhari amateri. Međutim, glavni uvjet pri odabiru kandidata bio je da se ni jedan od njih nije profesionalno bavio kuhanjem u restoranu, vodio ili radio u kuhinji hotela, broda i slično, koji je ispunjen u cijelosti - rekli su na RTL-u.

Rivali Luka Dančulović (29) i Doris Vlah (52), s kojima su se Slavonke u finalu borile za pobjedu, ne ljute se na Filipu i njezinu pobjedu.

- Ona je definitivno bila u prednosti nad nama, ali i ostalim natjecateljima. Meni je tijekom natjecanja, u nekoj usputnoj situaciji, rekla za svoje školovanje, ali nisam se htjela miješati u to. Nije to njezina krivnja, ali definitivno smatram da je to propust produkcije - rekla je Doris.

Njezin kuharski partner Luka nije želio komentirati kulinarsku aferu, kao ni Verica (32) i Dragan Kovanović (34), koji su do same završnice među gledateljima slovili za favorite showa. Mnogi komentiraju da su oni ti koji su trebali pobijediti.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 143
VIDEO

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'
IVA ĆAVAROVIĆ

Sjećate li se zgodne vozačice tramvaja Ive? Za 24sata o mužu i planovima: 'Želimo djecu...'

Iva i Bonislav Ćavarović vjenčali su se prije gotovo godinu dana, a sada smo sa simpatičnom vozačicom razgovarali o njihovim planovima za budućnost...

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda
GLUMICA

Sjećate se Petre iz 'Zabranjene ljubavi'? Ovako danas izgleda

Anita Berisha proslavila se ulogom Petre u seriji 'Zabranjena ljubav' koja se počela prikazivati 2004. godine
Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment
NAKON TEŠKOG TJEDNA

Parovi u 'Braku na prvu' otišli na putovanje: Klara je donijela odluku da napusti eksperiment

Mislim da je Lovre očekivao da ću napisati da ostajem i nije shvatio koliko je ovo mene pogodilo, emotivno je rekla Klara