To je to što me zanima!

'Fine strine s Opatovine': Ljude ubijamo brzo i dostojanstveno

U novoj predstavi na Opatovini Ankica Dobrić i Slavica Knežević igraju dame koje iz ‘dobročinstva’ ubijaju nesretne ljude
Vidi originalni članak

Slavica Knežević (63) i Ankica Dobrić su sestre koje imaju tri nećaka. Jedan je kazališni kritičar, drugi je luđak, a treći je luđak i ubojica. To je sažetak predstave 'Fine strine s Opatovine'. 

U režiji Zorana Mužića premijerno bi trebala biti danas, na 34. Histrionskom ljetu.

- Anči i ja smo dvije preslatke starije zagrebačke dame, strašno volimo pomagati ljudima. Toliko su dobre da ih ubijaju ako su nesretni i razočarani. Ali pokojnicima prirede i lijep obred, pjevaju popevke, tako su jednom pjevale ‘Ta tvoja ruka mala’. Brzo ih ubijamo, otrovanim kupinovim vinom. I duboko smo uvjerene da im pomažemo - objasnila je Slavica.

Malo se teško poistovjetiti se s takvom ulogom, priznaje to i glumica. Ne može s likom, ali ipak je pronašla detalje s kojim se uživljava u ulogu.

- Sve podsjeća na stari Zagreb, pravi agramerski štih. Ima nemir i zanesenost, a to mi godi, s tim se mogu poistovjetiti. Stvorili smo tipični građanski ugođaj, kao da smo u dvorištu u kojem je miris kolača i pričamo baš purgerski. Vratili smo se predstavom u doba filma ‘Tko pjeva zlo ne misli’.

Samo da prođe premijera i prvih nekoliko izvedbi. To je glumici sad najviše na pameti.

- Nije mi više tako lako zapamtiti tekst, nije to kao nekad, kad sam upijala kao spužva. Sad mi za sve to treba puno više energije - rekla je Slavica. Autor je Nino Škrabe, a još glume Žarko Savić, Martin Kuhar, Vanda Winter, Damir Lončar, Davor Svedružić...

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare