To je to što me zanima!

Francuski kuhar Mika: 'Zaljubio sam se u Hrvaticu pa u Zagreb'

U zagrebačkom restoranu 'Le Mika' otvorena je izložba 'Hrvatsko-francusko prijateljstvo kroz fotografije'. Jasmina Serdar i Marie-Ferreole Menu kroz 36 fotografija su prikazale kako nas vide Francuzi
Vidi originalni članak

Hrvati su vrlo prijateljski nastrojen narod, priča nam kuhar Mika Alix, koji je iz Francuske prije nekoliko godina doselilo u Hrvatsku dok se ispred njegova restorana u zagrebačkoj Teslinoj ulici ljudi naguravaju kako bi vidjeli fotografije izložene na njegovoj terasi.

- U Zagreb me dovela ljubav. Zaljubio sam se u Hrvaticu, a potom i u sam grad - priznaje kuhar.

I kao da nije bilo dovoljno što sam restoran 'Le Mika' odiše francuskim šarmom, u njemu je u utorak otvorena izložba  'Hrvatsko-francusko prijateljstvo kroz fotografije'. Jasmina Serdar i Marie-Ferreole Menu kroz 36 fotografija su prikazale kako nas vide Francuzi. Da budemo precizniji, projektom 'Susjedi' umjetnice su pokazale kako Zagreb i Zagrepčane vide njihovi susjedi koji su doseli iz Francuske.

POGLEDAJTE GALERIJU:

- Željeli smo pokazati kako se grade pravi dobrosusjedski odnosi. S obzirom na to da živimo u vrijeme kada Zagrepčani dobivaju puno novih susjeda, mislim da moramo naučiti biti otvoreni i tolerantni - kaže Serdar.

Na pitanje kako su ona i francuska joj kolegica sakupile fotografije za izložbu, odgovara kako su im Francuzi sami slali ovjekovječene trenutke svog boravka u Zagrebu.

- Izložba će biti otvorena dok god je lijepo vrijeme, a nakon toga planiramo je predstaviti i u Francuskoj - priča nam Serdar, uvjerena kako će to bila izvrsna promocija Zagreba kao turističke destinacije.

S njom se slaže i Bertrand Le Tallec, savjetnik francuskog veleposlanika za ekonomske poslove. 

- Hrvati su jako otvoreni, a mislim da bi izložbe poput ove mogle doprinijeti i stvaranju novih gospodarskih suradnji - zaključuje Le Tallec. 

PJEVAČICA SE JAVILA NAKON PREKIDA ZARUKA: Bori se s napadima anksioznosti

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sm2101 17.10.2018.

    Njemu je ljepa i ko smo mi da mu prigovaramo.

  • mrTrobec 17.10.2018.

    Mika,kaj nema ružnih žena u Francuskoj nego si morao po takvu doći u Zagreb

Komentiraj...
Vidi sve komentare