To je to što me zanima!

Gabi pokrenula mini revoluciju: Pomažem i mami skinuti kile

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Trening Gabrijele Crnjac mnogima je sinonim za noćnu moru, no za simpatičnu Brođanku to je svakodnevica. Do kraja godine želi izgubiti dodatnih tridesetak kilograma
Vidi originalni članak

Nekadašnja kandidatkinja showa “Život na vagi” Gabrijela Crnjac i njezin trener Tihomir Siser svaki put osmišljavaju novi trening u dvorani gdje se održavaju Spartan treninzi. Tihomir na nju ne povisuje ton jer je Gabi poslušna i disciplinirana. 


POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Izgubila sam do sada 60 kilograma u relativno kratkom periodu, od nekih šest-sedam mjeseci. Znam da je to jako dobar rezultat - rekla nam je ponosno s osmijehom Gabi.

- Meni je samopouzdanje definitivno poraslo. No moja misija još nije stala. Još imam previše kilograma, čekam da do kraja godine dođem na 90 kilograma - kaže Gabi koja ne odustaje od svoje misije s kojom je podijelila i najveću bojazan.

- Uvijek sam joj govorila kako se ne želim promijeniti kao osoba. Znam mnogo ljudi koji su skinuli kilograme, a nakon toga su ‘uzletjeli’. Primijetila sam da postanu umišljeni i bahati. Promijenila sam se u glavi, ali to da ozbiljno shvaćam trening, ali nisam se promijenila kao osoba nimalo. To mi je bilo najbitnije - govori nam Gabi, koja je pokrenula i revoluciju.

- Iznimno me veseli što je moja promjena, kao domino efekt, pokrenula i druge ljude. Moja mama ima problema s kralježnicom i kukovima, nije mogla prehodati ni stotinu metara u komadu, a bilo je govora da će morati i na operaciju. Nakon što sam je uzela u svoje ruke, u mjesec i pol dana skinula je 11,5 kilograma. Smiješno mi je kad mi kažu da su zbog mene počeli skidati pet kilograma viška. Ja se uvijek nasmijem i kažem: ‘Probajte skinuti 50 kilograma’ - smije se Gabi i priznaje da prepoznaje svoj problem.

- Baš sam neki dan srela učiteljicu iz osnovne škole koja je sad u mirovini. Rekla mi je da se nisam odvajala od čokolade i smokija u školi, a veliki odmor nije mogao proći bez sladoleda. Voljela sam jesti - govori nam Gabi iskreno.

- Nisam ja natukla kilograme jedući težak zrak, to kaže i moj trener: ‘Da, da, težak zrak, pa si dobila kilograme’. Svi koji su dobili kilograme jedu, i to je prava istina - priznaje Gabrijela koja je u nekoliko mjeseci morala obnoviti cijelu garderobu.

- Nekoliko komada stare odjeće sam si ostavila da imam za uspomenu. Kao primjerice hlače jer ću, kad dodatno smršavim, stati u jednu nogavicu. Morala sam apsolutno sve novo kupiti, od garderobe, počevši od gaća koje su mi padale - smije se Gabi, a i stopalo joj se smanjilo.

- Disciplinirano pišem što jedem u dnevniku prehrane. Prehrana mi se bazira na povrću i mesu, nekad ubacim i ugljikohidrate koje ne bih uopće jela, ali on mi je mudro savjetovao da ih nije zdravo potpuno izbaciti iz organizma. Stvarno si ne radim dramatičan pritisak. Kad mi se jede sladoled, kupim ga, kad mi se jede smoki, i njega jedem i kupim. Bolje da se otiđem prošetati po kolač, nego se suzdržavati, pa nakon pet dana apstinencije pojesti čokoladu od 300 grama - priča nam Gabi.
 

- Prijatelji su mi podrška, a i kolege iz showa stalno mi se javljaju. Svakih pet dana me zovu s pitanjima koliko sad imaš kilograma, treniraš li, koliko sati si vježbala... - dodaje.

Gabrijela obožava make up, a odlično i šminka, zato je odlučila upisati i tečaj.

- Ozbiljno sam počela razmatrati tu mogućnost da idem na tečaj za vizažisticu. Tri mjeseca to govorim kao želju, ali sad je vrijeme da se ozbiljno bacim u to. Ostvarila sam kontakt s make up artisticom kod koje želim ići, pa eto, napravila sam prvi korak - otkriva nam Gabi, koja je u potrazi za novom karijerom, a najviše je veseli zdravlje.

- U showu smo stalno bili pod liječničkim nadzorima. Kad sam ušla u kuću, ušla sam pod uvjetom da ću piti tablete za srce i tlak. Pila sam ih, ali zbog vježbanja i napretka prestala sam ih piti u samo deset dana. Tako je pokazao liječnički nalaz. To mi je bila velika motivacija. Šećer mi je bio na granici, a sad je u normali - kaže nam Gabrijela koja na trening stiže pješice jer obožava hodanje prije i poslije kako bi se pripremila ili dodatno ‘ohladila’.

Borba od djetinjstva

 ‘Jedan dečko mi je rekao da sam krava debela i pljunuo me. To je bilo u drugom razredu srednje škole, dok sam s prijateljicama bila vani u središtu Slavonskog Broda. Bilo je toga. Vidjela sam nedavno ispod jednog članka komentar: ‘Bio sam prvi koji ju je zezao, ali sad joj se ispričavam zbog toga’. Iznenadila sam se, ali neka je shvatio da je bio budala.’

Idi na 24sata

Komentari 15

  • kesha 23.08.2017.

    Gabi je već sada lijepa cura a u kakvu će se tek ljepoticu pretvoriti. Naravno da se nije udebljala od zraka ali je bitno da je to i prihvatila i promijenila preh.navike. Želim joj puno sreće u skidanju preostalog viška i nastavak ovog show-a.Takve emisije i druge pokrenu -kad može on,ona,mogu i ja-i pametnije da se to gleda nego one turske ili meksičke trakavice.

  • antikomunist70 23.08.2017.

    Simpa😄😄Samo dalje,pratimo te!

  • teaa 23.08.2017.

    Reko joj je kravo debela i pljunuo? Blago roditeljima sta odgojise..

Komentiraj...
Vidi sve komentare