To je to što me zanima!

Garrett dolazi u Zagreb: Za violinu iskeširao milijun dolara

Na koncertu u Zagrebu s pratećim bendom izvest će svoje najveće crossover hitove, a pokrit će žanrove od popa do rocka i, kao i uvijek, završiti iznenađenjem s repertoara klasične glazbe
Vidi originalni članak

David Garrett (37) jedan je od trenutno najuspješnijih pop i crossover violinista. Rođen je u Aachenu u Njemačkoj, a ljubav prema umjetnosti naslijedio je od majke, američke primabalerine Dove Garrett.

DAVID GARRETT 'Vražji' violinist kojeg voli i Elizabeta II (92) stiže u Zagreb

Prvu violinu dobio je s četiri godine, a već s 10 godina debitirao je s Hamburškom filharmonijom stoga ga su već odmalena smatrali 'čudom od djeteta'. U četvrt stoljeća karijere imao je više od 1500 koncerata. Dva puta je postavio svjetski rekord u brzini sviranja violine - 2008. i 2010. u emisiji 'Guinness World Records' za 66.56, odnosno 65.26 sekundi bez greške je odsvirao 'Bumbarov let' Nikolaja Rimskog-Korsakova. 

Njegov je talent neosporan pa je tako proslavljeni violinist, za album povodom turneje 'Explosive live', u sklopu koje će nastupiti 13. listopada u zagrebačkoj Areni, skladao 11 kompozicija. Koncerti mu izgledaju kao rock spektakl. Violine su mu velika strast pa je tako za onu Giovannija Battiste Guadagninija iz 1772. izdvojio čak milijun dolara.

- Iznimno nam je drago što ćemo Davida dovesti u Hrvatsku te ne sumnjamo da će domaća publika prepoznati čaroliju različitih glazbenih žanrova u izvedbi jednog impresivnog umjetnika - kaže direktor Star produkcije Alen Ključe.

Na koncertu u Zagrebu s pratećim bendom izvest će svoje najveće crossover hitove, a pokrit će žanrove od popa do rocka i, kao i uvijek, završiti iznenađenjem s repertoara klasične glazbe. Garrett itekako zna kako probuditi zanimanje svih generacija za klasiku stoga nema sumnje da će njegov nastup u Zagrebu privući sve zaljubljenike u dobru i kvalitetnu glazbu.

Njemački virtuoz u zagrebačku Arenu dolazi 13. listopada u sklopu turneje 'Explosive live'. 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare