To je to što me zanima!

Genijalac Luka Rubikovu kocku složi za samo devet sekundi

Luka (13) čitati je naučio s dvije godine, a ide na natjecanja iz slaganja kocke, koju složi zatvorenih očiju. Talentirani dječak ostavio je žiri 'Supertalenta' bez riječi
Vidi originalni članak

Prije nego što je navršio četiri godine, bez pomoći je zbrajao i oduzimao troznamenkaste brojeve. Čitati je naučio s dvije godine, a računati s tri.

Luka Pirić (13) iz Hreljina pored Bakra ostavio je žiri “Supertalenta” bez riječi kad je u rekordnom vremenu složio šest Rubikovih kocki, a zatim i jednu zavezanih očiju.

- Imao sam malu tremu, bio sam jako uzbuđen prije nastupa. Jako sam sretan što sam prošao u finale. Nadao sam se tome, ali nisam očekivao - kaže Luka, koji je svoju pobjedničku točku smišljao tjedan dana. Savjetima su mu pomagali roditelji. Prvu Rubikovu kocku složio je prije godinu i pol.

- Bili smo kod kumova, koji nikako nisu mogli složiti kocku. Mene je to zainteresiralo pa sam je malo proučavao i brzo savladao - kaže Luka. Shvatio je princip slaganja u dva dana, a onda je krenuo na natjecanja. Njegov rekord je 9 sekundi i 7 stotinki.

Svaki dan vježba slaganje sat do dva vremena, ovisno koliko ima zadaće. U školi mu je najdraža kemija, voli igrati nogomet s prijateljima, a što želi biti kad odraste, ne zna.

- O tome još ne razmišljam i ništa ne planiram, ima previše stvari koje me zanimaju - kaže Luka, koji će s prijateljima u školi te roditeljima i dvije mlađe sestre proslaviti ulazak u finale 'Supertalenta'. Nakon dan ili dva odmora počet će smišljati i novu točku. 

'Luki spremamo feštu zbog ulaska u finale'

- Svi u obitelji smo oduševljeni Lukinim nastupima i uspjehom. Spremamo mu veliku feštu za pamćenje zbog ulaska u finale ‘Supertalenta - kaže Lukina mama Silvija. Uskoro će se početi pripremati za novi nastup, a Luka svim navijačima poručuje da mogu očekivati još veći spektakl.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Eva B. 31.05.2016.

    Maaa daa????ja ju rastavin za vi sekunde hahahaha

  • plik 31.05.2016.

    eto, ja sam papak koji ne kuzi u cemu je tu tolika genijalnost.. pa Sheldon Cooper je zabrsil faks s četrnaest i to s najvisim pocastima.. :))))

  • Rollan Rollan 31.05.2016.

    Bravo dečko, imaš moj glas!

Komentiraj...
Vidi sve komentare