To je to što me zanima!

Gitarist benda Duran Duran je otkrio da ima karcinom u četvrtom stadiju: 'Nema lijeka'

Popularna britanska grupa novog vala na svečanosti Hall of Fame u Los Angelesu pročitala je pismo njihova gitarista, kojemu je dijagnoza postavljena prije četiri godine
Vidi originalni članak

Prvom gitaristu kultne grupe Duran Duran, Andyju Tayloru (61), dijagnosticiran je metastatski rak prostate u četvrtom stupnju, otkrio je bend tijekom primanja u Rock and Roll Hall of Fame (kuća slavnih rock and rolla), što je Taylor morao propustiti zbog liječenja koje je u tijeku.

Popularna britanska grupa novog vala otkrila je da je Tayloru dijagnoza postavljena prije četiri godine dok su čitali njegovo pismo publici na svečanosti Hall of Fame u Los Angelesu.

Taylor se trebao ponovno okupiti sa svojim bivšim kolegama iz benda, pjevačem Simonom Le Bonom, klavijaturistom Nickom Rhodesom, basistom Johnom Taylorom i bubnjarom Rogerom Taylorom, ali rekli su da je doživio neuspjeh zbog kojeg nije mogao otputovati u los Angeles iz njegovog doma u Ibizi.

A rebao je to biti prvi put da će peteročlani bend iz Birminghama svirati zajedno u 17 godina. Zadnji put se oformio za svjetsku turneju i album 'Astronaut' 2004. godine.

Grupa je bila prva grupa predstavljena tijekom subotnje ceremonije i zauzeli su pozornicu izvodeći svoj revolucionarni hit 'Girls On Film' iz 1981. godine. Nastavili su sa setom koji je uključivao 'Hungry Like the Wolf' i 'Ordinary World' prije nego što su pročitali Taylorovo pismo koje je objasnilo zašto nije s njima. 

- Prije nešto više od četiri godine dijagnosticiran mi je četvrti stadij metastatskog raka prostate. Mnoge su obitelji iskusile polagano sagorijevanje ove bolesti i mi se, naravno, ne razlikujemo; tako da govorim iz perspektive obiteljskog čovjeka, ali s dubokom poniznošću prema bendu, najvećim obožavateljima koje grupa može imati i ovom iznimnom priznanju - započeo je Taylor u pismu. 

- Imam 'Rodgerse i Edwardse' od liječnika i medicinske tretmane koji su mi do nedavno omogućavali da guram dalje. Iako moje trenutačno stanje nije trenutačno opasno po život, nema lijeka - objasnio je Andy. 

'Rodgers i Edwards' odnosi se na Nilea Rodgersa i Bernarda Edwardsa, pop producente i osnivače Chica, koji su radili s Duran Duranom tijekom cijele svoje karijere.

- Nedavno sam bio dobro nakon nekog jednog vrlo sofisticiranog tretmana za produljenje života, to je bilo do prije tjedan dana ili dva, kada sam doživio neuspjeh, i unatoč iznimnim naporima mog tima, morao sam biti iskren da bih i fizički i psihički pomicao svoje granice - nastavio je Taylor.

Taylor je dodao da mu je 'istinski žao i da je jako razočaran' što nije mogao prisustvovati ceremoniji, ističući da je čak kupio novu gitaru za tu prigodu, ali da je 'vrlo ponosan na ova četiri brata' i 'presretan' što su prihvatili ovu nagradu.

NOVI ALBUM GLAZBENIH VELIKANA Duran Duran se ni danas ne boji budućnosti, iako slave pohlepu i sebičnost osamdesetih godina

Duran Duran je osnovan u Birminghamu 1978. i bio je jedan od najvećih bendova 1980-ih, s hitovima 'Rio', 'Wild Boys', a snimili su i temu za James Bonda u 'A View to a Kill'. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • only july 07.11.2022.

    Najdraža grupa moje rane mladosti...

  • ČičaK. 07.11.2022.

    Drži se legendo

  • 07.11.2022.

    Ne treba se nikada predati

Komentiraj...
Vidi sve komentare