To je to što me zanima!

Glazbena industrija poziva na obustavu rada zbog preminulog Afroamerikanca Georgea Floyda

Sve tri glavne američke diskografske kuće na društvenim su mrežama objavile da na jedan dan prestaju s radom te se 'ponovno povezuju sa svojom zajednicom', piše BBC. Zaposlenici su danas slobodni...
Vidi originalni članak

Glazbena industrija u Sjedinjenim Državama danas će na jedan dan obustaviti rad, reagirajući tako na smrt nenaoružanog Afroamerikanca Georgea Floyda kojemu je policajac u Minneapolisu tijekom privođenja koljenom pritisnuo vrat te mu tako oduzeo život.

Sve tri glavne američke diskografske kuće na društvenim su mrežama objavile da na jedan dan prestaju s radom te se 'ponovno povezuju sa svojom zajednicom', piše BBC. Zaposlenici su danas slobodni, a utorak je proglašen 'danom akcije, čija je svrha potaknuti ljude na odgovornost i na promjene'.

Interscope je obećao da ovaj tjedan neće objavljivati ​​novu glazbu, dok je Ebro Darden iz Apple Musica otkazao svoje radio emisije. Brojne velike glazbene zvijezde oglasile su se u povodu Floydove smrti. Rihanna (32) je na Instagramu podijelila osjećaje gnjeva i tuge kroz koje prolazi zadnjih tjedan dana.

- Teško mi je kad vidim da moje ljude ubijaju i javno pogubljuju iz dana u dan - napisala je pjevačica.

Beyonce (38) je na Instagramu objavila video i od svojih obožavatelja zatražila da potpišu peticiju kojom se traži pravda za Floyda.

- Svi smo svjedočili njegovu ubojstvu usred dana. Slomljeni smo i užasnuti - napisala je. 

Reper Run the Jewelsa Killer Mike (45) u subotu se obratio javnosti na konferenciji policije u Atlanti. Pogođen smrću Georga Floyda, izjavio je da je na dan njegove smrti bio bijesan i kako je poželio da svijet nestane.

NAPISAO EMOTIVNU OBJAVU Goran Višnjić je pružio podršku ubijenom Floydu: Jednostavno ne mogu šutjeti, ljut sam i tužan

- Umoran sam od toga da gledam kako crnci umiru - poručio je, dodavši da privođenje policajca Dereka Chauvina pod optužbom za ubojstvo trećeg stupnja nije dovoljno.

Smatra kako bi osim Chauvina, koji je ubio Floyda, trebali biti osuđeni i njegovi kolege koji su u trenutku tragedije bili pokraj njega. Gotovo da i nema javne osobe u SAD-u koja se nije izjasnila o slučaju Georgea Floyda.

Lady Gaga (34) je na svojem Twitteru poručila da je glas crnačke zajednice utišan već odavno te da je smrt Georga Floyda rezultat sustavnog rasizma i korumpiranog sustava.

Taylor Swift (30) je na Twitteru izrazila gnjev prema predsjedniku Donaldu Trumpu (73), a predsjednika nije poštedio ni frontmen Guns n’ Rosesa Axl Rose (58), koji se Trumpu obratio izravno, odgovorivši na njegov tweet.

Ariana Grande, J Cole, Tinashe, Nick Cannon, Yungblud, Camila Cabello i Shawn Mendes tijekom vikenda su se pridružili prosvjedima održanim diljem Amerike.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • 02.06.2020.

    Zašto me Stevičin komentar ne iznenađuje?

  • Stevica.Horvat 02.06.2020.

    Ima li kakve stanke za ubijene policajce i teško ozlijeđene vlasnike opljačkanih dućana?

Komentiraj...
Vidi sve komentare