To je to što me zanima!

'Još bolje!': Čekali su sanjke s neba, a došao im je Djed Jole

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Djed je posjetio obitelj Batur, a zatim se i prošetao središtem Zadra gdje su mu prilazili mlađi i stariji te se poželjeli fotografirati s popularnim Djedicom
Vidi originalni članak

O-ho-ho! Jeste li bili dobri? Jedete li juhu? Nosite li papuče? Dijelite li igračke, kako to braća i sestre trebaju činiti?, ispitivao je Djed Mraz blizance Cvitu i Luku (1) te sestru Janu (3) Batur.

POGLEDAJTE VIDEO:

Mališani su cijeli dan nestrpljivo iščekivali njegov dolazak . Svako malo Jana je pogledavala u nebo jer se nadala da će stići letećim sanjkama. Djevojčice su tražile mamu da im odjene najljepše haljinice. Kad su ga ugledali u svojem dvorištu, stali su kao ukopani. Otvorenih usta privili su se uz oca Ivana (36).

Djed Mraz je došao , šaputala su razdragana djeca. Ohrabrili su se čim su ušli u kuću i pozdravili su Djeda s: 'O-ho-ho'. Luka i Jana sjeli su Djedu Mrazu u krilo i ljubili ga.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Potom su se njih dvoje na podu zaigrali s Djedicom i igračkama koje im je donio. Cvita se držala sigurnog tatina krila te pokazivala prstićem na Djeda Mraza i ponavljala 'O-ho-ho'. Jana je poželjela nazvati bratića Alena (16), čije je pismo ganulo djedicu, i dovelo ga u njihov dom. Alen nije poželio ništa drugo nego malim rođacima uljepšati blagdanske dane.

Jedva čeka pohvaliti se u vrtiću

- Aleeen! Čuješ me? Hvala ti, došao je Djed Mraz. I donio nam je lijepe darove. Meni Frozen lutku – govorila mu je oduševljena Jana. Djeca su Djedici pokazala kako se skače po maminu i tatinu krevetu, kako se s igračkama valja po podu, a Jana je rekla da će se u vrtiću svima pohvaliti njegovim iznenadnim posjetom. Trogodišnjakinja je upitala Djeda Mraza želi li nešto popiti kod nje doma jer se brinula da Djed Mraz ne bude žedan i gladan. Pomagala je mami Blaženki (39) spremiti kolače i kroštule kako bi se Djedica osladio nakon dalekog puta. A nakon slatke okrijepe Djed Mraz je darovao roditelje i djecu bogatim paketima Ine i velikom košarom punom PIK-ovih proizvoda.

- Evo, domaćice, nosio sam to kroz hladna bespuća dok nisam došao do vašeg toplog i divnog doma - rekao je Jole, koji je ovaj put odjenuo kostim Djeda Mraza.

24sata

Svako malo pozivao je Cvitu da mu sjedne u krilo, no ona je sa sigurne udaljenosti i dalje prstom pokazivala na njega i ponavljala: “O-ho-ho“.

S Djedicom se sprijateljila tek kad je odlučio da mora krenuti dalje u darivanje. Iz kuće obitelji Batur Djed Mraz i Cvita izašli su držeći se za ruke.

Djed se potom prošetao središtem Zadra. Prilazili su mu mlađi i stariji te se htjeli fotografirati s njim . Jako su se razveselili kad su shvatili da se iza bijele brade krije pjevač Joško Čagalj Jole (43).

'Čuvajte okoliš i ne bacajte smeće'

Svi su se raspitivali kad će opet zapjevati u Zadru. Pjevač je sa svakim porazgovarao, a djecu je ispitivao jesu li dobri, pomažu li susjedima i poštuju li starije. Važno mu je bilo čuti čuvaju li okoliš. Svakom mališanu koji mu je rekao da pazi kamo baca smeće i čuva prirodu darovao je slikovnicu.

Osim djece, zadarskim su se ulicama s Djedom Mrazom željeli slikati i tinejdžeri. Jedni su mu trčali ususret, a drugi jurili za njim i vukli ga za rukav. Uvjeravali su ga da ne piju, ne puše i ne ostaju predugo vani. Zato su, rekli su mu, i oni zaslužili darove.

- Svi koji su bili dobri mogu se slikati sa mnom. Dobit će i poklon - rekao im je Jole.

Tinejdžeri su mu odmah prepoznali glas.

- Pa to je Jole. Još bolje! - uzvikivali su i nagovorili ga da skine bradu kako bi se mogli pohvaliti fotografijama s Mrazom.

- Divno je biti Djed Mraz. Zovite me opet! Volim djecu, drago mi je darivati, volim zabaviti ljude i nasmijati ih. Ovo je pravi posao za mene - rekao je Jole, za kojim su trčala djeca i pjevala 'Nosi mi se bijela boja'.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • x00x 11.12.2015.

    darac - a sto reci ako je neciji deda radio kako kisobrandzija ili brusio noževe.. dosli jeftiniji i zamjenjivi i za njima vise nije bilo potrebe

  • pituguli 11.12.2015.

    koja je namjera ovog teksta,i koja je namjera tog đolea,kaj ne ide pjevanje pa malo zarađujemo što nam dođe pod ruku...

  • Mira&Mira 11.12.2015.

    tko ga je upoznao zna da je jole jedan simpa čovjek, veseljak i ova mu uloga djeda leži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare