To je to što me zanima!

Glumac Predrag Peđa Petrović preminuo je u 64. godini života

Otišao je Predrag, bio je dugo bolestan pa nije bilo neočekivano, ali ovo je užasan gubitak. Ništa još ne znamo za sprovod do ponedjeljka, rekla nam je ravnateljica ZKL-a Ljiljana Štokalo
Vidi originalni članak

Glumac Predrag Peđa Petrović preminuo je nakon duge i teške bolesti u petak, u 64. godini. Rodio se u Osijeku, 7. rujna 1955. godine, a oduvijek ga je zanimala gluma koju je na kraju i diplomirao na Akademiji za kazalište, film i televiziju u klasi profesora Izeta Hajdarhodžića i Rade Šerbedžije.

- Otišao je Predrag, bio je dugo bolestan pa nije bilo neočekivano, ali ovo je užasan gubitak. Ništa još ne znamo za sprovod do ponedjeljka - rekla nam je ravnateljica ZKL-a Ljiljana Štokalo.

Važnije uloge imao je u predstavama kazališta Teatar &TD, DK Gavella, 'AKTER', HNK Split, HNK Varaždin, INK Pula, NP Subotica - KPGT. Producirao je off projekte na Dubrovačkim ljetnim igrama, a glumio u filmovima i TV serijama hrvatske i strane koprodukcije ('Gosti iz galaksije', Prag; 'Dva zarobljenika', 'Rim; 'Nepoznati projekt', 'Fatal Sky', LA), u serijama 'Dossier' te 'Balkan Inc'.

Duže vrijeme radio je kao organizator produkcije HRT-a, asistent produkcije, direktor te asistent režije filmova u Innsbrucku i Madridu. Od 1987. godine bio je aktivni član Zagrebačkog kazališta lutaka.

Od prijatelja se na društvenim mrežama oprostio i filmski režiser Ranko Grlić.

- Počivaj u miru, dragi Peđa - napisao je u emotivnoj objavi Grlić.

Pratite nas na našem Instagram profilu!

Idi na 24sata