To je to što me zanima!

Grad je spreman: Rijeka za sve uzraste pripremila programe...

Protokolarni program u kojem će Rijeci biti uručena povelja Europske prijestolnice kulture počet će u 17 sati u HNK Ivana pl. Zajca, a nakon završetka sudionici i uzvanici će se zaputiti prema luci
Vidi originalni članak

Došao je dan kad Rijeka postaje europska prijestolnica kulture. Cjelodnevni program počinje u 7 sati u cafe baru Skradin u Vodovodnoj ulici, odakle će nedugo nakon toga krenuti antituristička tura riječkim turističkim autobusom na kat, a vodit će je riječke glumice Tanja Smoje i Jelena Lopatić.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Do popodnevnih sati će se na mnogim mjestima u središtu grada odvijati performansi, glazbeni nastupi i druga događanja. Cjelodnevni program obuhvaća više od 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje, i to na više od 30 lokacija u gradu.

Tri glavne teme koje će se ispreplitati, jer su dio identiteta 'grada koji teče', su voda, rad i migracije. Upravo one prikazivat će se na izložbama, predstavama, operama, konferencijama, koncertima i festivalima, u uređenjima prostora, u postavljanju skulptura i druženju građana Rijeke, regije, Hrvatske i Europe. Također, u prostorijama trgovine Tekstila bit će radionica recikliranja trapera.

U SUBOTU Rijeka prijestolnica kulture: Od jutra do zore trajat će proslava

Inače, Rijeka je postala prvi hrvatski grad koji je postao europska prijestolnica kulture. Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture koje su sufinancirane novcem iz fondova Europske unije te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja. U njihovu stvaranju sudjeluje više od 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta.

Protokolarni program u kojem će Rijeci biti uručena povelja Europske prijestolnice kulture počet će u 17 sati u HNK Ivana pl. Zajca, a nakon završetka sudionici i uzvanici će se zaputiti prema luci.

U riječkoj luci će u 19.30 sati početi 'Opera industriale'. Središnja pozornica je na De Franceschijevu gatu, ali će se dijelovi programa izvoditi i na drugim lokacijama.

Riječkoj publici u klubu Discordia predstavit će se jedan od najvažnijih pokretača disco glazbene scene u New Yorku i prvi resident DJ kluba Studio 54, Nicky Siano (64).

Program se nastavlja cijele noći, u ugostiteljskim objektima, uz mnogo koncerata i DJ nastupa na otvorenom i u klubovima. Promet središtem grada bit će zatvoren.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SERIJALA 'ZENZACIJA':

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 58

  • 01.02.2020.

    Oce li im i kineska delegacija doci...

  • 01.02.2020.

    Jugoslavija i vulgarnost....to za njih predstavlja kulturu, ja sam jako nekulturan

  • Australian 01.02.2020.

    Da Crvena Rijeka sa Crvenom petokrakom na celu Obresnela slobodno se usporediti i postat prijatelj sa Sjevernom Korejom

Komentiraj...
Vidi sve komentare