Show

Komentari 25

Rijeka prijestolnica kulture: Od jutra do zore trajat će proslava

Rijeka prijestolnica kulture: Od jutra do zore trajat će proslava

Rijeka donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja. Središnji program atraktivnog otvorenja u Riječkoj luci bit će u subotu, a sve započinje od 19.30 sati

Sve je spremno za subotu, kad Rijeka postaje eurospka prijestolnica kulture. Ponudit će više od 70 događanja za sve uzraste, ukuse i želje, i to na više od 30 lokacija u gradu. Tri glavne teme koje će se ispreplitati jer su dio identiteteta “grada koji teče” su voda, rad i migracije. Upravo one prikazivat će se na izložbama, predstavama, operama, konferencijama, koncertima i festivalima, u uređenjima prostora, u postavljanju skulptura i druženju građana Rijeke, regije, Hrvatske i Europe.

U središtu grada nastupit će mnogi glazbenici, poput Grooversa, Šajete, Marka Tolje te DJ-i, dramski umjetnici, vokalisti, djeca, pa i umirovljenici, koji će plesati do ponoći. Projekt Europske prijestolnice kulture donosi ulaganja financijskih sredstava u razvoj kulture u gradu koji ponese tu titulu, a ove godine ta je čast pripala Rijeci. Tako je postao prvi hrvatski grad koji nosi ovaj naslov.

Divovski kaleidoskopi u Rijeci za otvorenje Europske prijestolnice kulture

Rijeka gradi i otvara nove zgrade i objekte kulture koje su sufinancirane sredstvima iz fondova Europske unije te donosi više od 600 kulturno-umjetničkih i ostalih događanja.

U njihovu stvaranju sudjeluje više od 250 kulturnih ustanova i organizacija iz Hrvatske i 40 drugih zemalja Europe i svijeta. Središnji program atraktivnog otvorenja u Riječkoj luci bit će u subotu, a sve započinje od 19.30 sati.

Mrle i ivanka izvodit će pjesmu ‘Nije mi dobro’ u riječkom HNK povodom otvorenja, a pjevat će se i na ribarnici. Vokalni studio Rijeka je zbor na čijem se raznolikom repertoaru nalaze djela hrvatske i svjetske zborske literature, kao i obrade popularnih pjesama, a upravo oni zapjevat će na riječkoj ribarnici, a zboru će se pridružiti i članovi zbora Torretta iz centra Glazbeni vrtuljak. 

Organizatori su se potrudili ponuditi raznovrstan sadržaj pa će tako u prostorijama trgovine Tekstila biti radionica recikliranja trapera i pretvaranja traperica u nove suknje. Reciklirane suknje predstavit će se na ogradi ispred RiHuba. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Najčitaniji članci