To je to što me zanima!

Gregurević nije uspio spasiti obiteljsku kuću od poplave

Glumac s mještanima peče janje iako voda još prodire. Važno mu je da ne klonu duhom. Gregurević je unatoč katastrofi u njegovu rodnom kraju i dalje optimističan
Vidi originalni članak

Kuća mi je potpuno poplavljena. Nisam ništa uspio spasiti od vodene bujice. Jedino sam sebe izvukao. U BiH su došli pomagati i glumci iz virovitičkoga kazališta. Njihova podrška puno znači i meni i narodu ovdje, kazao je Ivo Gregurević (61), koji ima obiteljsku kuću u Donjoj Mahali pored Orašja.

U njoj nitko nije živio, ali glumac je ondje često znao provoditi vikende. Kuću je krasio velik vrt s krušnom peći, a mnogi su mu kolege bili gosti.

Ivo bi ih ondje smjestio u vrijeme trajanja filmskog festivala. On već 18 godina organizira Dane hrvatskog filma u Orašju. Unatoč katastrofi koja je zadesila njegov rodni kraj, glumac je optimističan.

- Najvažnije je da smo sad ovdje te da smo uz stanovnike. Potrebna im je moralna podrška. Nismo klonuli duhom. Roštiljamo i pečemo janje, a voda prodire i dalje - ispričao je Gregurević. Dodao je da se sad ne može promijeniti što se desilo, ali jedni drugima trebamo nesebično pomagati. Zvijezda glumišta sad čeka da se voda povuče i da vidi razmjere štete.

Akciji pomoći tamošnjem stanovništvu odmah su se priključili Rene Bitorajac (42), Vedran Mlikota (44) i mnogi drugi Ivini kolege.

- I mala pomoć znači zaista puno. Mnogi su posljednjih dana u katastrofalnim poplavama izgubili sve i naša pomoć sad im je zaista potrebna - složili su se glumci.

Mlikota je poput mnogih estradnjaka koji pomažu posljednjih dana, napunio kamion potrepštinama te je otišao u BiH.

Dodao je kako trenutačno čekaju termin od kazališta Vidra te da će ovih dana odigrati predstavu “Istina”, čiji će sav prihod ići za pomoć nastradalima.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • info_hr 21.05.2014.

    Kad nemozes nista poduzeti bitno je barem ciste glave biti

  • AUSSIE 21.05.2014.

    skyvikler To su stare slike u džipu,bitno je ne kloniti duhom samo naprijed.Mi smo pekli prase za vrijeme rata pa su četnici mislili kad su vidjeli dim da su još jednu kuću zapalili.Slavonci a i bosanci pomozimo jedni drugima,kad je najteže trba zapjevati a ne praxsitene uzimati.

  • Firefox_1 21.05.2014.

    Bravo ekipo, najbolji lijek je pozitiva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare