To je to što me zanima!

Gregureviću je glumački uzor bio Šovagović: 'Bio je poseban'

Zajedno su glumili u hrvatsko-jugoslavenskom dramskom filmu iz 1988., 'Sokol ga nije volio'.  Film je snimljen prema istoimenoj drami velikana hrvatskoga glumišta Fabijana Šovagovića...
Vidi originalni članak

Za glavnu ulogu u filmu Branka Schmita, 'Imena višnje', Ivo Gregurević je 2015. primio jednu od najprestižnijih hrvatskih nagrada koja se dodjeljuje glumcima čije je djelovanje ostavilo trag u povijesti hrvatskog filma - Nagradu Fabijan Šovagović.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tijekom bogate karijere surađivao je s velikim glumačkim imenima među kojima je bio i pokojni Šovagović. Ivo je često isticao kako je upravo on njegov najveći uzor jer je, kako je rekao, imao glumačku čudesnost. 

- Fabijan Šovagović. On je moj idol i najbliži prirodnosti koju nastojim postići. Bez obzira što više nije živ, on mi je i dalje uzor. Svi su njegovi filmovi dobri i volim ih gledati. Šovo je u sebi imao glumačku čudesnost, nešto što uvijek zrači i privlači. Naročito je takav bio u kazališnim predstavama u kojima, i kada nije znao tekst, kada ga je mumljao ili zaboravio, uvijek je dobivao poseban pljesak publike - rekao je glumac prije tri godine za 'Maticu hrvatsku'.  

Zajedno su glumili u hrvatsko-jugoslavenskom dramskom filmu iz 1988., 'Sokol ga nije volio'.  

GREGUREVIĆ U SVOM ORAŠJU Brinuo je o gostima, išao od stola do stola, častio ih rakijom

Film je snimljen prema istoimenoj drami Šovagovića, koja je u Gavelli premijerno izvedena 12. ožujka 1982. i do 28. rujna 1989. odigrane su 224 predstave. Smatra se jednim od klasika kinematografije bivše Jugoslavije.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Nikada prije nisam razmišljao po čemu je neka uloga posebna, a druga ne. Svaka je posebna i nijedna nije jednaka. Lijepo je što glumac može imati tu razliku među ulogama, da je svaka drukčija i da svatko ulogu karakterno može napraviti drukčijom. Nemam više od šest ili sedam dobrih uloga na filmu. Sve je ostalo ili prosjek ili loše - rekao je Gregurević 2017. za Večernji list. 

 

Idi na 24sata

Komentari 13

  • 03.01.2019.

    Nakon smrti svi su veliki, ali tek vrijeme pokaže svoje. Šovagović i Dvornik su bili 0 od ljudi, a glumci Tako - tako. a Gregurević, ništa jako posebno. Ima tu i daleko boljih, ali nisu politički podobni, jelte.

  • libeluli 03.01.2019.

    Ivo je znao odlično izabrati uzor, zato je i odigrao najbolje uloge!

  • mica trftaljka 03.01.2019.

    Sovagovic Gregurević Dvornik tri najaca glumca u povijesti hrvatskog glumišta

Komentiraj...
Vidi sve komentare