To je to što me zanima!

Grupa Dalmatino objavila prvi singl uživo, popularnu pjesmu snimili pred sedam tisuća ljudi

Veliki značaj i popularnost pjesme "Dajem ti rič" potvrđuje i činjenica da je riječ o klasiku koji mnogima znači puno više od glazbe. Naime, upravo nju brojni mladenci godinama biraju za svoj prvi ples
Vidi originalni članak

Splitski glazbeni fenomen i najpopularniji hrvatski pop sastav 21. stoljeća, grupa Dalmatino, predstavlja live verziju jednog od svojih najvećih hitova. Pjesma "Dajem ti rič" sada je objavljena u obliku prvog live singla Dalmatina, čime je ovaj svevremenski hit dobio jednu novu dimenziju.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Veliki značaj i popularnost pjesme "Dajem ti rič" potvrđuje i činjenica da je riječ o klasiku koji mnogima znači puno više od glazbe. Naime, upravo nju brojni mladenci godinama biraju za svoj prvi ples, čime obilježavaju svoje najposebnije trenutke u životu.

Bend je ovu live verziju izveo na rasprodanom koncertu u splitskoj dvorani Gripe na kojem su pred gotovo sedam tisuća odanih fanova ispunili svoj dječački san te održali dosad najvažniji koncert svoje karijere.

LEGENDARNI DALMATINO 'U karanteni smo čuvali djecu i unuke, sad je vrijeme za svirke'

Upravo je spektakularni koncert na Gripama kao jedan od njihovih koncertnih trenutaka za pamćenje, diskografska kuća Dancing Bear zabilježila zvukom i slikom i time najavila izlazak koncertnog izdanja grupe Dalmatino. Koncert karijere, kako ga dečki iz Dalmatina vole nazivati, zaista je zabilježio opipljivu ljubav između publike i ovog megapopularnog domaćeg sastava.

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino uistinu je stekla status fenomena domaće glazbene scene. To između ostalog potvrđuju i njihove ogromne brojke slušanosti na streaming servisima među hrvatskim slušateljima koji su ovaj dalmatinski sastav u nekim od narednih mjeseci slušali primjerice više od Red Hot Chili Peppersa i Eda Sheerana.

Također, svaki djelić opusa grupe Dalmatino izvanredan je primjer glazbenog stvaralaštva, a nakon platinastih tiraža albuma i koncertnih nastupa diljem svijeta ovaj sastav osigurao si je status pop zvijezda. Tijekom posljednjih godinu dana zaredali su diskografske uspjehe posljednjim hitom ''Refužo'', koji im je priskrbio i titulu najstreamanijeg singla 2021., a pravi procvat doživjeli su na koncertnim pozornicama.

Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u Lisinskom, prepunih Gripa u Splitu gdje su nastupili pred gotovo 7.000 ljudi i burnog rasporeda ljetne turneje, godinu će završiti spektakularnim nastupom u Areni Zagreb, 21. prosinca.

Singl "Dajem ti rič (Live 2022) slušajte od ovoga petka, 30. rujna, na svim streaming servisima.

 

POGLEDAJTE VELIKI INTERVJU S MAGIC LEONOM:

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare