Obavijesti

Show

Komentari 6

'U karanteni smo čuvali djecu i unuke, sad je vrijeme za svirke'

'U karanteni smo čuvali djecu i unuke, sad je vrijeme za svirke'
11

Ljeto uvijek rezerviramo za Dalmaciju, to je vrijeme godišnjih odmora i cijeli svijet dođe u Dalmaciju pa je najlogičnije da sviramo tamo, priznali su te dodali da će nastupati po cijeloj obali, od Dubrovnika do Rijeke

VIDEO

Nikad dosad, u ovih 20 godina postojanja naše grupe, nije nam se dogodilo da smo u siječnju imali toliko dogovorenih nastupa, a onda se dogodila vražja korona i sve je krenulo po zlu, rekli su nam dečki iz legendarnog Dalmatina, Ivo Jagnjić (58) i Zdravko Sunara (54).

Nasreću, pandemija je završila pa su prije nekoliko dana otvorili ljetnu sezonu u jednom primoštenskom klubu, što je bio njihov prvi nastup nakon višemjesečne stanke.

- Tamo nam je bilo predobro, konačno smo imali živu svirku. Taj dan su nam rekli da smo prvi glazbenici u Hrvatskoj koji su imali nastup nakon završetka korone - otkrili su.

A ubrzo će otvoriti sezonu i u splitskom klubu Vanilla, gdje su zakazali nastup u subotu, 27. lipnja.

- Ljeto uvijek rezerviramo za Dalmaciju, to je vrijeme godišnjih odmora i cijeli svijet dođe u Dalmaciju pa je najlogičnije da sviramo tamo – priznali su te dodali da će nastupati po cijeloj obali, od Dubrovnika do Rijeke.

Pripremaju i novi album s kojim ne žure, no već su snimili nekoliko pjesama. U karanteni su se, govore, posvetili obiteljskom životu. Jagnjić ima troje djece, od kojih su dvoje školarci, pa su im on i supruga pomagali u online nastavi, dok se Sunara igrao s unucima.

- Primijetili smo kako su mnoge kolege u izolaciji imale online koncerte, ali nas dvojica nismo bili ushićeni tom idejom jer nam atmosfera nije bila za sviranje i pjevanje – iskreni su.

Otkad su izdali debitantski album “Cukar i sol” 2001., koji su prodali u više od 20.000 primjeraka, pokrenuli su malu revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi i stekli veliku popularnost. Dobitnici su zlatne i srebrne ploče te Porina 2002. za novog izvođača godine. Neki od njihovih najvećih hitova su “Dvi sestre blizanke”, “Jedina ljubav”, “Božić bijeli”, “Dajem ti rič”...

- Sad imamo album star šest godina, što je puno za jedan album, a posao nam raste. Hvala svim ljudima koji su prepoznali našu emociju i našu priču – poručili su.

Otkrili su i tajnu uspjeha.

- Kad smo osnovali Dalmatino, nismo razmišljali o famoznoj estradnjačkoj formuli ‘kako zaraditi lovu’, nego smo radili tako da napravimo priču koja je prije svega nama draga, pa da i mi budemo ispunjeni. Birali smo vrlo pažljivo naše pjesme – objasnili su.

Sretni su što su njihove pjesme pronašle put do srca mladih ljudi.

- Nas dvojica 30 godina pjevamo zajedno, od čega smo 20 godina u Dalmatinu, a ljudi u publici stalno imaju 20-25 godina i hvala im na tome – zaključili su.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?
SVE ŠTO TREBATE ZNATI

Veliki vodič za Eurosong: Kako glasati, tko će voditi, kada će nastupati naš Baby Lasagna?

U finale Eurosonga prolazi 10 najboljih pjesama iz prvog polufinala, i 10 iz drugog. Uz njih, u finalu se natječu i 'Big 5' zemlje, kao i zemlja domaćin

Evo zašto Filip i Tamara  nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'
MISTERIJ RIJEŠEN

Evo zašto Filip i Tamara nisu bili na zajedničkom izletu u 'Braku'

Kada je pozivu došao kraj ostali kandidati u showu 'Brak na prvu' odmah su komentirali da se između Filipa i Tamare osjeti kemija
Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'
'IMA DOSTA SLIČNOSTI'

Australac Simon koji tvrdi da je sin kralja Charlesa objavio nove 'dokaze': 'Što više gledam...'

Simon Charles Dorante-Day je uvjeren da je plod prve afere slavnog kraljevskog para, a rodio se kada je Charlesu bilo 17, a Camilli 18 godina