To je to što me zanima!

Hadži: Već dugo sviramo na ulici pa nas kiša ne plaši

Dokumentarac jo Kraljevima ulice premijerno je prikazan u ljetnom kinu Gradec. Zbog projekcije na otvorenom i kiše, film nije gledalo puno ljudi
Vidi originalni članak

Fasciniralo me što su snimili 20 albuma i još sviraju na ulici, kazala je Valentina Klasić, autorica dokumentarnog filma o Kraljevima ulice. Za svoj je prvi uradak htjela obraditi neku zanimljivu temu, a vrhunski ulični svirači činili su joj se idealnima za dokumentarni prvijenac. Unatoč kiši koja je padala, u ljetnom kinu Gradec na Gornjem Gradu premijerno je prikazan film o Kraljevima Ulice 'Pjesma za novčić'.
- Već više od 20 godina sviramo na cesti, malo kiše nas ne može omesti da budemo na premijeri filma koji je snimljen o nama - rekao je Miran Hadži Veljković (52). Zadovoljan je s projektom i drago mu je da je Valentina odlučila snimiti film baš o njima.
- Svirat ćemo do smrti - kazao je Hadži koji je prvi svirati počeo na ulici u Francuskoj. Mislio je da će se tamo zadržati samo sedam tjedana, a na kraju je ostao čak četiri godine svirajući po podzemnoj željeznici. Dodao je kako publika nije uvijek bila blaga prema uličnim sviračima, a prolaznici na cesti često su im dobacivali da se prime nekog ozbiljnog posla. Unatoč tome što su svirali po cijelom svijetu, Kraljevi ulice kažu da im je najdraže kad sviraju u Pragu, Zagrebu i Parizu.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare