To je to što me zanima!

HBO bez poticaja neće snimati 'Igre prijestolja' u Hrvatskoj?

Ako Ministarstvo kulture HBO-u ne pošalje garanciju da će im isplatiti četiri milijuna kuna obećanog poticaja, serija se neće snimati u Dubrovniku, donosi Jutarnji list
Vidi originalni članak

U proračun Ministarstva kulture nije uvršten iznos od četiri milijuna kuna koliko bi televizijskoj kući HBO trebalo biti vraćeno na ime poticaja na uložene troškove, piše Jutarnji list

Ako Ministarstvo HBO-u ne pošalje garanciju da će im isplatiti obećani poticaj, treća sezona serije 'Igre prijestolja', čije je snimanje najavljeno u Dubrovniku, neće se snimati u Hrvatskoj. 

Bivši Ministar kulture Jasen Mesić kaže da je aktualnu ministricu Andreu Zlatar upozorio da producentima serije treba vratiti obećane poticaje. Novac je obećao osigurati ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras. 

- Ako to ne riješimo ispast ćemo neozbiljni. Ta serija donosi nam novac - rekao je Marasov suradnik.

>>> Cijeli članak pročitajte u Jutarnjem listu

Idi na 24sata

Komentari 24

  • don draper 19.07.2012.

    Još jedan dokaz da je točna moja teza da smo mi Hrvati u globalu jako glup narod. Naravno, ima normalnih, ali danas su oni u manjini. Umjesto da nam bude čast što se nekome svidjela naša obala i Dubrovnik, mi se natežemo oko siće. Pogotovo siće za jedan HBO koji ima veći budžet od Hrvatske. Da je neka turska sapunica u pitanju, prepisali bi im pola obale da snimaju i to da vrte RTL i Nova u nedogled. Bitno da se za promotivne spotove troše 10 puta veće svote, a vidi ih 100 puta manje ljudi. Nismo zaslužili ovakvu zemlju, ali ovakvu državu i više nego jesmo.

  • khm- khm 19.07.2012.

    stvarno bi bila sramota da ovo zas.remo! :/

  • CptNemo 19.07.2012.

    OK, 4 milje je sića u odnosu na budžet svake epizode, tako da je to za producente "za ćevape i pivo" lova. Ne kužim zašto naši sad talasaju oko toga - ta lova će i tako biti potrošena ovdje. A i puno više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare