To je to što me zanima!

Hitovi stižu cijele sezone: Ljeto je počelo u zagrebačkim kinima

Iako mnogi već godinama misle da ljetna sezona u Hrvatskoj nije toliko važna kao u inozemstvu, ove godine se pripremite da vam to mišljenje u potpunosti promijenimo
Vidi originalni članak

Po završetku Animafesta (čiji će program završiti dodjelom nagrada u subotu, 11. lipnja), od nedjelje, 12. lipnja u kinu Europa kreće ljetni programski ciklus.

Kino Europa već se tradicionalno ljeti pretvara u osvježavajuću filmsku oazu, a ovogodišnji će ljetni program ‘Propustili ste, pogledajte!’ zagrebačkoj publici donijeti gotovo 50 filmskih naslova koji su tijekom godine prikazivani u okviru redovnog programa. U ljetnoj programskoj shemi naći će se, primjerice, hit ostvarenja europske kinematografije poput ‘Jastoga’, bizarno duhovite mračne satire o svijetu budućnosti u režiji vodećeg grčkog redatelja Yorgosa Lanthimosa s Rachel Weisz i Colinom Farrellom, ‘Mladosti’ oskarovca Paola Sorrentina, ‘Saulovog sina’, debitantskog filma mađarskog redatelja Lászla Nemesa nagrađenog Grand Prixom festivala u Cannesu te Oscarom i Zlatnim globusom u kategoriji stranog filma, kao i brojna druga ostvarenja.

Tu su i domaća ostvarenja: hvaljeni i nagrađivani ‘Zvizdan’ Dalibora Matanića’, ‘Život je truba’ Antonija Nuića’, ‘Narodni heroj Ljiljan Vidić’ Ivana Gorana Viteza, na Berlinaleu nagrađena psihološka drama ‘S one strane’ Zrinka Ogreste i dr.

Dokumentarni žanr bit će zastupljen nizom ostvarenja, među kojim se nalaze i Oscarom nagrađen dokumentarac o tragičnoj sudbini jedne od najvećih glazbenih zvijezda današnjice – ‘Amy’, te dirljivo filmsko svjedočanstvo afričke stvarnosti ‘Dolazimo u miru’ Huberta Saupera.

Filmsko ljeto u kinu Europa nije rezervirano samo za reprizne naslove, već će svoju redovnu kino distribuciju u ljetnim mjesecima imati i nekoliko novih naslova među kojima se izdaja nepredvidljiv i senzualan triler ‘Rasprskavanje’ (‘A Bigger Splash’) talijanskog redatelja Luce Guadagnina s Tildom Swinton i Ralphom Fiennesom, film ‘Ma ma’ Julija Medema s Penelope Cruz te novi film Branka Schmidta, ‘Imena višnje’.

Dvaput tjedno, svakog utorka i četvrtka, tijekom ljeta organizirat će se projekcije uz titlove i na engleskom jeziku u velikoj dvorani, dok će Kino Bibijada, program namijenjen dječjoj publici, i ovog ljeta najmlađima donijeti niz pažljivo odabranih igranih i animiranih ostvarenja, i to potpuno besplatno.

A ako vam više odgovaraju spektakli, uvijek se možete zaputiti u kino na 'Nindža kornjače', 'Dan nezavisnosti: Nova prijetnja', 'Warcraft: Početak' ili 'Tajnu službu' s Dwayneom Johnsonom.

Vidimo se u kinu!

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare