To je to što me zanima!

Hloverka je odlučila otići i na operaciju druge dojke

Nakon što su joj prije tri tjedna odstranili rak lijeve dojke, Hloverka će početkom proljeća preventivno operirati desnu. Prognoze doktora su optimistične
Vidi originalni članak

Istina je. Krajem veljače ili početkom ožujka očekuje me još jedna operacija. Bit će preventivna i liječnici će mi operirati i desnu dojku, rekla je Hloverka Novak Srzić. Urednica Informativnog programa HTV-a prošli je tjedan krenula na terapiju u zagrebački Institut za tumore. Liječi se takozvanim “pametnim” lijekovima, koji ciljano uništavaju samo oboljele stanice.
- Dobro se oporavljam i prognoze su optimistične. Jedino što mi liječnici preporučuju da se preventivno podvrgnem još jednoj operaciji, koju sam dogovorila za početak proljeća - kaže Hlo, koja je iz bolnice s operacije raka lijeve dojke izašla prije petnaestak dana. Unatoč svemu, Hloverka i dalje svaki dan odlazi na posao. Planira uskoro nedjeljom navečer voditi i televizijsku emisiju. Zagrebačka doktorica Ljerka Eljuga, specijalistkinja za onkologiju i radioterapeutkinja, kaže da je Hloverkin optimistični stav prema bolesti i te kako poželjan:
- Njezine prognoze su jako dobre, a energija kojom zrači je dodatni  put ka ozdravljenju. Praksa dokazuje da su žene koje su imale pozitivan stav prema ovoj bolesti imale i sretan ishod liječenja.

PREVENTIVNA OPERACIJA SAMO KOD NEKIH TUMORA
Doktorica Ljerka Eljuga potvrdila je da kod nekih tipova raka dojke postoji 30 - 40 postotna vjerojatnost da bi se karcinom mogao proširiti i na drugu dojku. Slično je i ako se ova bolest već javljala u obitelji pacijentice. U tom slučaju žena može sama tražiti preventivnu operaciju da spriječi mogućnost širenja, odnosno povratka bolesti.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • entoni 30.12.2007.

    DRAGA HLOVERKA RIJEŠITE SE TE BOLESTI, HRABRA STE I JAKA ŽENA KOJU NACIJA JOŠ DUGO,DUGO TREBA A POGOTOVO VAŠA OBITELJ ! PUNO SREĆE I POPRAVAK ZDRAVLJA, VI STE POBJEDNICA !!!!!!

  • enika33 30.12.2007.

    sretno i sve najbolje !!!!! brz oporavak.....

  • SopotZG 30.12.2007.

    Sretno i sve najbolje! Drži se, sviđaju mi se ove optimistične najave! Hrabra si ti žena i mislim da će sve ovo dobro završiti, ne pratim previše rad vezan za nju na TV-u, ali sam siguran da ga dobro obavlja... Još jednom sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare