To je to što me zanima!

Hloverka Novak Srzić ide na operaciju i desne dojke

Nakon dijagnoze raka dojke Hloverka je odlučila zdravije živjeti. Prije je pušila 3 kutije cigareta na dan. Smanjila je pušenje i promijenila prehranu
Vidi originalni članak

Krajem prošle godine Hloverka Novak Srzić otišla je na sistematski pregled. Nalazi nisu bili dobri. Liječnici su joj rekli da hitno mora na operaciju raka lijeve dojke.
- Optimistična sam. Dosad sam dobila sve bitke, pa vjerujem da ću i ovu - govorila je 51-godišnja glavna urednica Informativnog programa. Nekoliko dana nakon izlaska iz bolnice Hloverka se vratila na HTV. Krenula je na terapiju u zagrebački Institut za tumore, gdje se liječi “pametnim lijekovima”, koji uništavaju samo bolesne stanice. Liječnici su joj preporučili preventivnu operaciju i druge, desne dojke, na koju će Hloverka ići sljedeći tjedan.
- Nakon operacije promijenila sam način života. Jedino što radim isto kao i prije. Smanjila sam pušenje i više ne preskačem doručak. Ujutro jedem puno voća, a za ručak mnogo povrća i puretinu - govori Hlo. Dodaje da joj je nakon operacije nedostajao tenis, pa je prije nekoliko dana zaigrala prvu partiju.
- Liječnici su mi preporučili pilates i jogu, ali ja volim natjecateljske sportove - kaže Hlo. Protiv depresije bori se radom.
- Dokolica nije loša, ali tada se čovjeku ulijeni duh, što nije dobro - smatra Hlo. Obitelj joj je nakon operacije bila najveća podrška. Suprug Zvonko organizirao joj je posjet bioenergetičaru.

>>> Liječnici kažu da su kod Hlo prognoze jako dobre. Žene koje su imale pozitivan stav prema bolesti često su i izliječene.

>>> Kod nekih tipova raka dojke postoji 30-40 postotna vjerojatnost da bi se karcinom mogao proširiti i na drugu dojku, rekla je dr. Ljerka Eljuga.

>>> Hloverka je od '84. godine radila na Radiju 101. Zatim je otišla na OTV, uređivala je tjednik Danas, a bila je i u Večernjaku

Idi na 24sata

Komentari 14

  • strijelac 28.02.2008.

    bigmama, čestitam!

  • bigmama 27.02.2008.

    strijelac prestajem pušiti

  • strijelac 27.02.2008.

    bigmama, a neš ti posebnih prostorija! A uostalom, ako Bog da, još malo pa će te vi pušači sjediti na terasama. Lako je po ljeti, svi mi onda volimo terase, ali kad zima dođe vi će te smrzavati svoju guzicu na terasi, zašto bismo mi?

Komentiraj...
Vidi sve komentare