To je to što me zanima!

Hoće li Nikola Tesla napokon dobiti film kakvog zaslužuje?

Osim poprilično dobre serije s Radom Šerbedžijom i donekle kvalitetnog filma Krste Papića, nismo nikada dobili stvarno dobar film o Tesli. Vrijeme je da se to promijeni
Vidi originalni članak

Redatelj  Michael Almereyda se udružio s producentom Urijem Singerom da bi snimio biografski film o velikom izumitelju Nikoli Tesli. Tesla, o kojem su već snimljena i serija i film, a i pojavljuje se kao sporedni lik u nekoliko drugih ekranizacija, u stvari nije dobio nikad visokobudžetnu adaptaciju svojeg lika i djela.

24sata

Film bi se trebao fokusirati na izumiteljev život u Americi i trebao bi govoriti o njegovim mukama u radu s Edisonom. Također bi se trebao osvrnuti na njegovu suradnju s drugim genijalnim izumiteljima tog doba, posebice s Georgeom Westinghouseom i J.P. Morganom.

Željko Hladika/24sata


Redatelj i producent su naznačili i da će pokušati prenijeti njegovu priču na što autentičniji način. Teslin život, prepun zanimljivosti, će se zasigurno pokazati kao iznimno interesantan projekt, posebice zato što će film probati predočiti na iskren način kako njegove uspjehe tako i padove.

Singeru i Almereydi će ovo biti treći projekt nakon ‘Experimentera’ s Peterom Sarsgaardom i Winonom Ryder u glavnim ulogama, i ‘Marjorie Prime’, s Geenom Davis, Timom Robbinsom i Jonom Hammom kao glavnim glumcima.

Kako je Almereyda već dugo ‘opsjednut’ ovim projektom, moguće je da ćemo dobiti istinski dobar film, premda je to prvi scenarij kojeg je napisao. Produkcija kreće u travnju 2016. godine, a mi mu želimo sreću s projektom.


Idi na 24sata

Komentari 2

  • Uni 11.12.2015.

    Bilo bi vrijeme.

  • LalaLoopsy 11.12.2015.

    Jedino ga Rade Šerbedzija moze glumit a on vise nije mlad

Komentiraj...
Vidi sve komentare