To je to što me zanima!

Holivudska legenda Ernest Borgnine umro je u 96. godini

Jedan od vodećih holivudskih karakternih glumaca 1955. je osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu "Marty". Prije tri godine glumio je u 'Hitnoj službi'
Vidi originalni članak

Oskarovac Ernest Borgnine (95), glumac čija karijera je trajala više od 60 godina, umro je od zatajenja bubrega u losanđeleškoj bolnici. Njegova obitelj bila je uz njega, javlja BBC.

Borgnine se na televizijskim ekranima pojavio prije tri godine u jednoj od epizoda Hitne službe, a podsjetimo, davne je 1955. osvojio Oscara za glavnu mušku ulogu u filmu "Marty". Uz to što je bio poznat kao jedan od vodećih hollywoodskih karakternih glumaca Borgninea ćemo se sjećati po ulozi "Odavde do vječnosti" gdje je glumio okrutnog narednika "Fatsa" Judsona koji vodi vojni logor i ismijava vojnika Angela Maggia (kojeg glumi Frank Sinatra). Status karakternog glumca stekao je nastupima u filmovima kao što su "Johnny Gitara" i "Loš dan u Black Rocku".

Neki od njegovih kasnijih filmova su "Vikinzi'', "Feniksov let", "Dvanaestorica žigosanih", "Divlja horda", "Posejdonova avantura" i "Crna rupa".

Za doprinos filmu je dobio i svoju zvijezdu na holivudskoj Stazi slavnih. 1996. je primljen u Kuću slavnih vestern glumaca.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • JAX 09.07.2012.

    Odlazi stara generacija :(

  • U-baka 09.07.2012.

    R.I.P

  • giustizia 09.07.2012.

    'Emperor of the North Pole' - definitivno najbolje odradjena uloga (po mom misljenju). Uz fantasticnog Lee Marwina (u istom filmu). U svakom slucaju Onore i Glorija stari Italijanu !

Komentiraj...
Vidi sve komentare