To je to što me zanima!

Hrvatice Donatella i Valerija ostale bez francuske krune: Bilo je jako teško, ali uživala sam!

U 15 najljepših na izboru za Miss Francuske ušle su i Donatella iz Rijeke i Valerija iz Zagreba koje se, kažu, ponose hrvatskim podrijetlom. Nisu uspjele pobijediti, ali sve ovo je bilo jedno lijepo iskustvo za njih
Vidi originalni članak

Manekenku Diane Leyre (24) okrunili su u subotu navečer za novu Miss Francuske 2022. godine. Krunu joj je, uz suze, predala prošlogodišnja pobjednica Amandine Petit. Natjecalo se 29 djevojaka, a u 15 najljepših na izboru ušle su i Valerija Pavelin (24) te Donatella Meden (21), podrijetlom iz Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Volim izazove, zato sam se i pristala natjecati - rekla je presretna Francuskinja Diane, koja je u Madridu završila Ekonomski fakultet i radi kao agentica za nekretnine.

Uz francuski, govori španjolski i engleski jezik, a u slobodno vrijeme trenira boks. Floriane Bascou je prva pratilja, Cécile Wolfrom druga pratilja, Tumateata Buisson treća pratilja i Youssra Askry četvrta pratilja.

Hrvatica Donatella Meden s obitelji živi u Lilleu, gradu na sjeveru Francuske te je predstavljala regiju Nord-Pas-de-Calais. Studentica je mode i luksuza na privatnoj poslovnoj školi “ISG Luxury Management”.

- Rođena je u Lilleu, a roditelji su joj Riječani. Majka Sanja i otac Hrvoje djetinjstvo su i školovanje proveli u Hrvatskoj. Odgajana je u hrvatskom duhu, njegujući svoj materinji jezik, kulturu i običaje rodnog kraja roditelja. Njezina starija sestra Luane također je rođena u Rijeci. Donatella se uvijek dičila podrijetlom i ambasadorica je Hrvatske od malih nogu. Odmalena ima smisao za ples, pjesmu, glumu i scenu općenito. Kao šesnaestogodišnja srednjoškolka počela se baviti manekenstvom, naravno ne zanemarivši školske obveze, a slučajan susret na jednom od modnih događanja potaknuo ju je da se prijavi na regionalni izbor ljepote - rekla nam je Ivana Delač (41), bivša Miss Universe Hrvatske iz 2003., koja se danas bavi odnosima s javnošću.

Dodaje kako je Donatella posve prirodna, profinjena djevojka posebnog lica koja nekoliko puta godišnje dolazi na Kvarner.

- Pripreme za izbor su bile zahtjevne i fizički naporne, a trajale su već mjesec dana. Uživala sam u svakom trenutku i veselila sam se velikom finalu - rekla je Donatella.

SLAŽE SE S MUŽEVIM KĆERIMA Misica Maja Cvjetković (35) će dobiti unučicu: 'Veselim se bebi, super mi je što ću postati baka!'

Uspješna manekenka Valerija Pavelin rođena je u Zagrebu, a na izboru je predstavljala Azurnu obalu, čija je Miss već drugi put. Naime, 2016. godine je isto nosila titulu Miss Azurne obale, ali zbog privatnih razloga nije mogla sudjelovati u finalnoj svečanosti. Pavelin je bila još beba kad se s roditeljima i sestrom Marijom preselila na jug Francuske.

- Podrijetlo je dio mene, isto kao i obitelj koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana - rekla je svojedobno.

Valerija posjeduje dvojnu nacionalnost i govori oba jezika. Jedanaest godina je bila vrhunska plivačica, a sad studira stomatologiju u Nici. Objasnila je da je morala birati između sporta i fakulteta te da se odlučila za fakultet. Valerija se s obitelji ovo ljeto odmarala u Hrvatskoj, a pohvalila se fotografijama iz Splita, Trogira i Nacionalnih parkova Krke i Plitvica.

- Lijepe su to uspomene s Raja na zemlji - rekla je manekenka.

Idi na 24sata

Komentari 26

  • Josip Tupek 12.12.2021.

    Eno šaptač gicama na plus prilogu objašnjava što je bio genocid a što nije...

  • činjenićar 12.12.2021.

    Dobre su dok ne navrse 23

  • grbavac69 12.12.2021.

    pa 'kaže' .... u subotu navečer za novu Miss Francuske 2022. godine. Ovdije treba uporabiti VAR ili su hrvatice nosile lente iz prošle 2021 godine . Hvala !

Komentiraj...
Vidi sve komentare