Show

Komentari 26

Hrvatice Donatella i Valerija ostale bez francuske krune: Bilo je jako teško, ali uživala sam!

Hrvatice Donatella i Valerija ostale bez francuske krune: Bilo je jako teško, ali uživala sam!

U 15 najljepših na izboru za Miss Francuske ušle su i Donatella iz Rijeke i Valerija iz Zagreba koje se, kažu, ponose hrvatskim podrijetlom. Nisu uspjele pobijediti, ali sve ovo je bilo jedno lijepo iskustvo za njih

Manekenku Diane Leyre (24) okrunili su u subotu navečer za novu Miss Francuske 2022. godine. Krunu joj je, uz suze, predala prošlogodišnja pobjednica Amandine Petit. Natjecalo se 29 djevojaka, a u 15 najljepših na izboru ušle su i Valerija Pavelin (24) te Donatella Meden (21), podrijetlom iz Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Volim izazove, zato sam se i pristala natjecati - rekla je presretna Francuskinja Diane, koja je u Madridu završila Ekonomski fakultet i radi kao agentica za nekretnine.

Uz francuski, govori španjolski i engleski jezik, a u slobodno vrijeme trenira boks. Floriane Bascou je prva pratilja, Cécile Wolfrom druga pratilja, Tumateata Buisson treća pratilja i Youssra Askry četvrta pratilja.

Hrvatica Donatella Meden s obitelji živi u Lilleu, gradu na sjeveru Francuske te je predstavljala regiju Nord-Pas-de-Calais. Studentica je mode i luksuza na privatnoj poslovnoj školi “ISG Luxury Management”.

- Rođena je u Lilleu, a roditelji su joj Riječani. Majka Sanja i otac Hrvoje djetinjstvo su i školovanje proveli u Hrvatskoj. Odgajana je u hrvatskom duhu, njegujući svoj materinji jezik, kulturu i običaje rodnog kraja roditelja. Njezina starija sestra Luane također je rođena u Rijeci. Donatella se uvijek dičila podrijetlom i ambasadorica je Hrvatske od malih nogu. Odmalena ima smisao za ples, pjesmu, glumu i scenu općenito. Kao šesnaestogodišnja srednjoškolka počela se baviti manekenstvom, naravno ne zanemarivši školske obveze, a slučajan susret na jednom od modnih događanja potaknuo ju je da se prijavi na regionalni izbor ljepote - rekla nam je Ivana Delač (41), bivša Miss Universe Hrvatske iz 2003., koja se danas bavi odnosima s javnošću.

Dodaje kako je Donatella posve prirodna, profinjena djevojka posebnog lica koja nekoliko puta godišnje dolazi na Kvarner.

- Pripreme za izbor su bile zahtjevne i fizički naporne, a trajale su već mjesec dana. Uživala sam u svakom trenutku i veselila sam se velikom finalu - rekla je Donatella.

Uspješna manekenka Valerija Pavelin rođena je u Zagrebu, a na izboru je predstavljala Azurnu obalu, čija je Miss već drugi put. Naime, 2016. godine je isto nosila titulu Miss Azurne obale, ali zbog privatnih razloga nije mogla sudjelovati u finalnoj svečanosti. Pavelin je bila još beba kad se s roditeljima i sestrom Marijom preselila na jug Francuske.

- Podrijetlo je dio mene, isto kao i obitelj koja živi u Hrvatskoj, gdje sam ugledala svjetlo dana - rekla je svojedobno.

Valerija posjeduje dvojnu nacionalnost i govori oba jezika. Jedanaest godina je bila vrhunska plivačica, a sad studira stomatologiju u Nici. Objasnila je da je morala birati između sporta i fakulteta te da se odlučila za fakultet. Valerija se s obitelji ovo ljeto odmarala u Hrvatskoj, a pohvalila se fotografijama iz Splita, Trogira i Nacionalnih parkova Krke i Plitvica.

- Lijepe su to uspomene s Raja na zemlji - rekla je manekenka.

Najčitaniji članci