To je to što me zanima!

Huljić s filharmonijom oduševio Lisinski hitovima iz filmova...

Uz dobro raspoloženog Tončija, večer filmske glazbe upotpunila je Zagrebačka filharmonija, Madre Badessa, Antonella Malis, Hana Huljić, i Akademski zbor Ivan Goran Kovačić
Vidi originalni članak

Skladatelj Tonči Huljić (57) bio je jako sretan. Na pozornici je svirao, ali i plesao. Osmijeh mu nije silazio s lica. Njegovo zadovoljstvo dijelila je i prepuna dvorana Lisinski, u vrlo otmjenoj atmosferi. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Huljić je itekako imao razlog za veselje, jer samo najbolji skladatelji mogu se pohvaliti da njihov opus izvodi Zagrebačka filharmonija. Kad se njima još pridruži Akademski zbor Ivan Goran Kovačić i solistica Antonella Malis, onda je to pun pogodak. Filharmonija je u prvom dijelu koncerta izvodila glazbu iz filmova Harryja Pottera, Tko pjeva zlo ne misli, a u drugom su svirali pjesme Tončija Huljića iz popularnih televizijskih serija i filmova. Izvodile su se i pjesme koje je Huljić napisao za Maksima Mrvicu (44), grupu Bond, te druge glazbenike, a na pozornici su se s njim pojavili i Madre Badessa te Huljićeva kći Hana (29). 

- Drago mi je vidjeti da još ima ljudi koji rade. Koji nisu spojili Uskrs, 1. Maj i nadolazeće praznike pa su došli u Lisinski – rekao je dobro raspoloženi Huljić. 

Prije koncerta u predvorju velike dvorane Lisinskog publici je govorio o svom opusu. Producent Mel Bush njegov je glazbeni otac u crossoveru, a goleme uspjehe skladbi koje je prije izvodio može zahvaliti Zdenku Runjiću. Ispričao je kako su mu u srednjoj školi došao na praksu na Radio Split, gdje je i upoznao glazbenog velikana, koji je tad bio radijski urednik. 

'ŠTO TO BJEŠE LJUBAV' Huljić: 'Nisam dao pjesmu Čoli, čuvao sam ju samo za Olivera'

Huljić je dodao je i kako je na njegovu molbu Oliveru napisao tri pjesme. U Lisinskom je premijerno izveo 'Dva put san umra' u novom aranžmanu za koju je sam napisao glazbu, a njegova supruga Vjekoslava stihove. Orkestraciju je radila Hana Huljić. 

- Ovo je novo čitanje pjesme. Nitko je više nikad neće otpjevati kao Oliver, ali kao autor odlučio sam pokazati publici kako ta pjesma može zvučati u instrumentalnoj verziji uz orkestar i zbor – pojasnio je Huljić. 

Kći Hana s njim je nastupala na pozornici, a supruga Vjekoslava (56) i sin Ivan (31) bodrili su ih iz publike. Na koncertu su se između ostalih pojavili i pjevač Dražen Žanko (67), voditeljica Ana Radišić (31) te glazbenik Boris Đurđević (46) sa suprugom Valerijom (36). 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare