To je to što me zanima!

I dalje živi u pjesmi: Objavit će album pokojnog T. Proeskog

Još se čekaju snimke iz studija u Irskoj i Švedskoj. Nove pjesme Toše Proeskog bit će uglavnom ljubavne. To će biti drugi album pokojnog pjevača na engleskom jeziku
Vidi originalni članak

Datum objave albuma još se ne zna, ali na Tošin 32. rođendan 25. siječnja premijeru će imati nova pjesma na hrvatskom. Tošin šogor Slaven Risteski, koji se brine o njegovoj glazbenoj ostavštini, najavio je, poslije “The Hardest Thing” izdanog 2009., Tošin drugi album na engleskom jeziku. Nastao je od pjesama koje je Makedonac snimio u studijima diljem svijeta.

- Kamo god bi Toše došao, snimio bi nešto s domaćim glazbenicima - kaže Slaven Risteski.

Tako je pronašao pjesmu u Tošinu računalu u studiju, a demo snimke za druge dvije pjesme ostale su kod producenta Andyja Wrighta u Londonu. Andy ga je, dodao je Risteski, nazvao i predložio da od materijala snime novi album. Slaven je prihvatio.

Za tri skladbe prošli tjedan u Zagrebu su dosnimili gudačke elemente koje je Toše jako volio. Nove pjesme uglavnom su ljubavne i još nemaju naslove, a na albumu će biti još tri nova hita. Jedan još čekaju iz studija u Irskoj, a dva iz Švedske.Još nisu odredili datum objave novog Tošina albuma na engleskom jeziku, ali u nedjelju će završiti pjesmu na hrvatskom jeziku.

- Radio ju je producent Nikša Bratoš. Snimit ćemo i spot. Premijera će biti 25. siječnja. Tad bi Toše slavio 32. rođendan - zaključio je Slaven.

Pet godina poslije smrti na Tošinu grobu stoji samo drveni križ

Toše Proeski poginuo je 16. listopada 2007. u prometnoj nesreći kod Nove Gradiške. Makedonska vlada obećala je sagraditi kapelicu i nadgrobnu ploču. Nisu ništa napravili jer nemaju novca. Na Tošinu grobu samo je drveni križ. Vlada nije odustala od uređenja.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • marti26 22.11.2012.

    Imao je glas slavuja, i on dalje živi kroz svoje pjesme. Ali šta je pretjerano je pretjerano, glupo je da zarađuju na njemu. Neka ga puste da počiva u miru. I bilo bi dobro da mu naprave nadgrobni spomenik, nakon 5 godina. Mislim da je Toše to zaslužio, ipak je bio veliki čovjek, bio je pravi humanitarac, mislim da je vrijeme da naprave spomenik, a ne da zarađuju na njemu.

  • ninjutsu 21.11.2012.

    tuzno

  • DanijelaJaksa 21.11.2012.

    bem ti, više je pjesama objavio otkad je poginuo nego dok je bio živ...

Komentiraj...
Vidi sve komentare