To je to što me zanima!

I Stipe Mesić bio gost kafića: 'Iz Charlieja sam otišao u zatvor...'

S obitelji Braun bio sam prijatelj. Mirka sam poznavao dok je još igrao za Dinamo, gospođu Zdenku sam također dugo poznavao, brojne me uspomene vežu za njih i taj kultni kafić, rekao nam je Stjepan Mesić
Vidi originalni članak

Prije nešto više od šest mjeseca Charlie je 'proslavio' 48. godišnjicu od otvaranja. Legendarni kafić u središtu Zagreba vodila je obitelj Braun, a nakon Mirka i Davora, nakon duge i teške bolesti u srijedu je u 77. godini preminula i Zdenka Braun.

Od prvog dana bila je redovito u lokalu, kako je rekao Ćiro Blažević, ona je bila duša Charlieja. Okupljao je brojne slavne ličnosti, stekao kultni status. Političari, odvjetnici, sportaši, umjetnici..., svi su oni rado dolazili u Charlie.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- S obitelji Braun bio sam prijatelj. Mirka sam poznavao dok je još igrao za Dinamo, gospođu Zdenku sam također dugo poznavao, brojne me uspomene vežu za njih i taj kultni kafić - rekao nam je Stjepan Mesić (86) i prisjetio se:

- Kad sam odlazio na odsluženje zatvorske kazne u Staru Gradišku, otišao sam iz Charlieja, Mirko me ispratio. Kad sam odslužio kaznu, po mene je došla moja supruga i rekla mi: ‘Ajde kući’, no ja sam rekao da ne idemo kući, nego da prvo idemo tamo odakle sam i otišao, kod Mirka. A prijatelji su ga čekali, kao i prije nego što je otišao. Tako je i nastavljeno druženje s Mirkom i Zdenkom Braun. I Vlado Gotovac je rekao kako su iz Charlieja 'krenule sve političke kampanje', a Mesić ima u tome iskustva. Sa stilom je otišao u Staru Gradišku, sa stilom je otišao i u predsjedničku kampanju.

- Da, uspješno sam od tamo krenuo i završio dvije izborne kampanje. A gledajte, ja se sjećam tog prostora iz studentskih dana, dok je još bio mesnica. Onda je Charlie prestao igrati nogomet i otvorio kafić i ljudi su tamo počeli dolaziti. Ako ste htjeli biti viđeni, došli ste u Charlie, a ako ste nekoga željeli viđati, također ste došli u Charlie - rekao je Mesić. Nastavio je tamo dolaziti i nakon smrti prijatelja Charlieja.

OBOŽAVALI JE Preminula je vlasnica kultnog kafića 'Charlie', Zdenka Braun

- Da, a nakon što je Zdenki umro i sin Davor, vidjelo se kako je počela kopnjeti - dodao je. Gospođa Zdenka radila je u obližnjoj banci kad je Mirko preuređivao kafić. Jedan dan došao je kod nje na posao i tražio šefa da je pusti. Zdenka nije bila oduševljena, no otišla je.

Kad je Charlie trebao biti otvoren, u obližnju crkvu otišla je po svećenika da ga blagoslovi... I uspjeli su. Lista poznatih gostiju koji su tamo dolazili je dugačka, no onih koji su najčešće tamo bili i nije toliko. A na vrhu te je Ćiro Blažević (86).

PREMINULA ZDENKA BRAUN Tužni Ćiro: Zdenka je bila dobri duh mog omiljenog 'Charlieja'

- To je kultno mjesto. Nekad sam tamo došao i triput na dan. Nisam bio gost, ja sam tamo više kao inventar - rekao je Ćiro.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • Komisionar 18.02.2021.

    Moj je stric bio okruzni sudac u ZG i doticnog je zatvarao radi sverca kave! A ne zbog politickih uvjerenja ili stajalista!

  • Elektrokem1! 18.02.2021.

    Najveća greška je bila kad su tu lopinu pustili iz zatvora.

  • Linz 18.02.2021.

    Mesić je bio najbolji predsjednik Hrvatske i zato je osvojio dva mandata i više nikad nitko to neće ....................1 mandat i noga !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare