Show

Komentari 16

Preminula je vlasnica kultnog kafića 'Charlie', Zdenka Braun

Preminula je vlasnica kultnog kafića 'Charlie', Zdenka Braun

Nakon što je 2004. preminuo Zdenkin suprug Mirko, kojeg su zvali 'Charlie', preuzela je lokal u kojem kavu vole popiti brojni političari, odvjetnici, novinari, glazbenici, sportaši...

Vlasnica kultnog zagrebačkog kafića 'Charlie', Zdenka Braun, preminula je nakon duge i teške bolesti, piše Večernji list. Prošle godine preminuo je njezin sin Davor Braun.

'Charlie mlađi' kako su od milja Dinamovci zvali Davora, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča šezdesetih godina Mirka Brauna. On je bio poznat po nadimku Charlie, što je sada kultni kafić u Gajevoj ulici u Zagrebu, koji radi već 48 godina.

Kada je Zdenkin suprug Mirko kupovao lokal, ona se strašno tome protivila. Radila je tada u banci, svega nekoliko stotina metara dalje. Molila je Mirka da se drži sporta i da ne postane ugostitelj, ali on to nije htio ni čuti. Taj kafić danas je omiljeno mjesto mnogih Zagrepčana, a ondje voli sjesti i legendarni trener Ćiro Blažević. Nakon Mirkove smrti 2004. godine, Zdenka je naslijedila bit Charlieja.