To je to što me zanima!

Intendant Duško Mucalo: Ovo je kruna moje karijere

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ovo je čast i obveza, kruna moje karijere, rekao je Duško Mucalo nakon što ga je Gradsko vijeće Splita jednoglasno proglasilo novim intendantom
Vidi originalni članak

Splitsko Gradsko vijeće jednoglasno je potvrdilo izbor Kazališnog vijeća HNK-a, čime je Duško Mucalo postao novi intendant splitskog kazališta. Potvrdu jedino nije dobio od vjećnika HDZ-a i HNS-a, koji su napustili sjednicu nakon prepucavanja sa predsjednicom vijeća, Nevenkom Bečić. Predsjednica Kazališnog vijeća Sanja Erceg-Vrekalo kazala je da je Mucalo bio njihov izbor zbog najboljeg programa i ljudskih kvaliteta.
- Nažalost Mucala većina ljudi percipira kao uličnog zabavljača, a on je diplomirani ekonomist sa završenom muzičkom školom - kazala je Vrekalo. Na početku izlaganja Mucalo je izrazio nadu da će mediji ubuduće pratiti kazališne predstave u istoj mjeri koliko i njegov izbor.
- Očekivao sam napade, ali ne ovolike. No svima sve opraštam, sve sam novine bacio u smeće - kazao je Mucalo. Program koji će danas biti dostupan svim medijima po Mucalu je vrlo jednostavan. Njegov je cilj da HNK Split uistinu bude ono što mu ime i govori, Hrvatsko narodno kazalište. To planira postići postavljanjem više hrvatskih predstava, koje su zadnjih godina bile u manjini.
- Ne možemo uzimati sve što nam zapad pokušava prodati, strane predstave trebaju imati korelaciju sa hrvatskom zbiljom i prilikama - mišljenja je Mucalo. Najavio je uvođenje nove komunikacije pune uvažavanja čime će izgladiti nesuglasice unutar kuće. Sa financijske strane Mucalo također obećava prosperitet te predstave i gostovanja na kojima će im ostala kazališta zavidjeti.
- Ovo je velika čast i obveza, kruna moje karijere -  završio je Mucalo svoje izlaganje. Njegov izbor u roku od dva mjeseca još mora potvrditi ministar kulture Božo Biškupić.

Idi na 24sata

Komentari 20

  • guzonjin sin 09.06.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • guzonjin sin 09.06.2010.

    *** Izbrisano zbog privatnih poruka *** Admin

  • Determinator 09.06.2010.

    Koje karijere?????????????????????

Komentiraj...
Vidi sve komentare