To je to što me zanima!

Irinino jelo 'Sretno rastavljena lignja' pomelo je konkurenciju

U 13. epizodi showa 'Celebrity MasterChef' Dino je na kraju izazova trima damama dao jednostavan savjet, a to je da razdvoje jela na segmente koje mogu kontrolirati
Vidi originalni članak

Irina se u novoj emisiji odlučila za jednostavnije kulinarske tehnike što se pokazalo kao prava dobitna kombinacija jer je svojim lignjama simpatična radijska voditeljica naprosto oduševila okusne pupoljke zahtjevnog žirija. 

Nakon podizanja Kutije iznenađenja, krenula je prvo s pripremom liganja, potom i salate koju je servirala uz njih. Riža joj je kao namirnica uz lignje bila previše predvidljiva pa se odlučila ne koristiti je. 

Za vrijeme kuhanja Irina je željela pokazati zanimljiv trik: rezala je lignje iznutra kako bi se za vrijeme prženja na tavi zarolale, čime bi postigla neobičan efekt. Sve je pojasnila i žiriju za vrijeme njihova obilaska. No, to joj nije pošlo za rukom, nakon čega je otkrila svoje nevolje s lignjom.

- Naša ljubav tu prestaje. Ja hoću da ona napravi piruetu, a ona me blijedo gleda i kreće se puhati. Mislim si: ´To ne bu bilo dobro' - rekla je.  

Kad je na tavu stavila drugu lignju, ponovila se ista situacija. Ipak, poput prave vrhunske kuharice, Irina se u nepoznatoj situaciji odlično snašla. Budući da je lignje odlično ispekla, odlučila je onaj dio koji se nije zarolao kako treba, zarolati do kraja prije nego što ih servira. 

Iako se na prvu šokirala iznenadnim vongolama, ipak ih je odlučila iskoristiti u svom jelu. 

Nakon što je u njih dodala bijelo vino pitala se je li na pravom putu. Kad su se delikatne školjke otvorile, zahvalila se svim svecima. Pripremala je i tempuru u kojoj je servirala tikvice i luk, a limun je narezala na tanke ploške te od njega napravila čips. Bila je sretna jer su joj lignje bile mekane, a male je poteškoće sa serviranjem uspješno riješila. 

- Djelujem sama sebi izrazito smotano, što ja u kuhinji nisam. I imam osjećaj da nama vlada ta kapsula vremena - priznala je. 

Premijerno za članove žirija: Irinin čips od limuna

Minutu prije kraja sve su kandidatkinje bile gotove pa se žiri umjesto odbrojavanja odmah ´bacio´ na kušanje. Nakon Nadinog jela, Dino, Andrej i Radovan kušali su i Irinino jelo. Dok je svoja jela nosila prema njima, priznala je da joj je stvarno stalo do onog što će joj reći žiri. Njezino glavno jelo zanimljivog naziva ´Sretno rastavljena lignja s tempurom od šafrana´ prvi je kušao Dino kojem je bilo dosta ukusno, dok je školjke u dodatnom jelu malo prekuhala. 

Za vrijeme Andrejeva kušanja, poznati kuhar se u jednom trenutku okrenuo prema Dinu i pokazao mu na njezin tanjur. 

- Ovo je čips od limuna - rekao mu je, a Dino se iznenadio te se približio tanjuru i ponovno kušao ono što mu je očito promaknulo. Priznao je da mu nikad nije palo na pamet da ide raditi čips od limuna. 

- Po prvi put u našem restoranu: čips od limuna. Baš mi je drago da konačno vi nešto prvi put probate - smiješio se Radovan. Irina se našalila da će čips od limuna patentirati. Radovan je zaključio da je Irina lignjama pristupila s velikim poštovanjem. 

Irini se isplatila hrabrost, inventivnost i preciznost

Dino je na kraju izazova trima damama u MasterChef kuhinji dao jednostavan savjet: da si razdvoje jela na segmente koje mogu kontrolirati. Budući da je sljedeća stanica za dvije od kandidatkinja polufinale, Andrej je još jednom podsjetio na ulogu komentara koje im žiri daje za vrijeme svakog izazova. 

U Kutiji iznenađenja najboljom se pokazala Irina te tako izborila prednost u nadolazećem izazovu. 

 -Wow, koja čast! Baš sam jako, jako happy -  komentirala je svoju pobjedu, a Dino je dodao da joj se u ovom izazovu isplatila hrabrost, inventivnost i preciznost. Simpatična voditeljica priznala je da se inspirira pozitivnim komentarima te da sad još više ima potrebu dati sve od sebe. 

Otežala joj sirova hrana, u svom je rižotu Nada prekuhala povrće

Andrej: U ovom rižotu se dogodilo da ste kuhali baš obrnuto od onog što bi zamislio od Vas 

Nada Rocco se u novoj emisiji odlučila za pripremu malog predjela od tikvice i sira, zapečene lignje s pikantnim rižotom te salate od rikole i cherry rajčice. Njezino jelo prvi je kušao Andrej.

- U ovom rižotu se dogodilo da ste kuhali baš obrnuto od onog što bi zamislio od Vas. Povrće je prekuhano. Dugo, dugo se kuhalo - komentirao je. Dodao je da se povrće u rižoto dodaje tek na kraju kako bi ostalo ´al dente´ da bi se osjetio njegov okus. Dino je imao istu zamjerku. 

- U pripremi kuhane hrane, možda me malo sputala ta moja sirova hrana jer sam se bojala da će mi kod rižota moje povrće ostati sirovo. I onda se na kraju prekuhalo - zaključila je Nada.

Sanja bi članove žirija voljela vidjeti kako glume

U novoj emisiji lijepa glumica Sanja Vejnović našalila se prije kušanja da bi najradije da članovi žirija ne kušaju njezine tanjure i da bi pobjegla iz studija. 

Nakon ne baš sjajnih kritika od Dine i Andreja koje je dobila za svoja dva jela pripremljenima s namirnicama iz Kutije iznenađenja, sve je sugestije primila s velikim poštovanjem.

Lignje su joj bile ´al dente´, a rižoto prekuhan. Dino je čak mislio da je s namirnicama koje je iskoristila mogla napraviti jedan složeniji tanjur s kojim bi sigurno pobrala bolje komentare. 

- Ja nisam kuharica i to nije moje zanimanje. I svaka sugestija i savjet je dobrodošao - apsolutno je prihvatila svaku sugestiju Sanja. 

Radovan je u svojim komentarima bio nešto blaži, ali joj ipak nije progledao kroz prste. 

- Ja tu uopće neću dovoditi u pitanje njihovu kompetenciju, ja bih njih voljela vidjeti kako glume pa bih ja tu onda imala komentar! Ovako nemam - zaključila je lijepa glumica na kraju kušanja.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • ansevar 26.04.2014.

    Cure su sve odlično napravile i za mene su sve pobjednice. Teško je kuhati za tako "fensi-šmensi" žiri. Jedini normalan je Radovan, onaj napuhani Dino se pravi prepametan i netko bi mu trebao reći da je prvo postojala pećina, luk i strijela, Pero i Marko, Štefica i Marica i da su oni izmislili kako kako konzumirati hranu koju su ulovili. Sve drugo je izmišljotina ljudi i stvar ukusa. On će reći da rižoto nije dobar jer je riža dugog zrna...Ma nemoj, ja baš volim takav rižoto i uvijek ga takvog pravim, onaj drugi mi je blatnjast i kao štirka.Njima daj sve sirovo, poslaži u male hrpice, isjeckaj sitno , prelij sa "fensi-šmensi" umacima i njima je to kulinarstvo.Ljudi prave i jedu ono što i kako vole, što je njima ukusno,pa bilo to i prekuhano, malo masnije, više ili reš pečeno, lešo, slanije ili neslano. Mislim da je žiri tu kao takav potpuno nepotreban, obični ljudi sa ulice bi bili bolji sudci da kušaju sva jela i kažu svoj sud,sud čovjeka koji ne jede ili nikad nije jeo u tim nazovimo restoranima iza kojih moraš pojesti komad slanine i ispeći jaje kad dođeš kući.Curama sve pohvale, još dok su kuhale vidjelo se da imaju smisla, mašte, ruku i tehniku za kuhanje.To jednostavno odmah vidiš kako se tko snalazi sa namirnicama. Dino van iz showa i prenemaži se negdje drugdje, ne farbaj nama običnim smrtnicima koji uz to još sva ta jela nikad nećemo ni probati, jer jedino imamo mogućnosti sjediti uz tv i ne odlazimo u te tvoje skupe restorane na šakicu poluskuhane i lijepo složene hrane.

  • MaraBrajković 26.04.2014.

    Uopće ne gledam taj šou...a opet mi nije jasno kad pročitam,kako odrasle žene puno više ne znaju o kuvanju i općenito,o svemu što je potrebno za normalan život?Ili njima to netko drugi sve radi?

  • popcorn2 26.04.2014.

    Sad tek bolje vidila naslov teksta-Sretno rastavljna lignja- i aj pogodite na šta ili na koga me asociralo:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare