To je to što me zanima!

Island 'tone' na kladionicama za Eurosong, a bili su favoriti...

Favorit za pobjedu je prije finala bio Palestinac Bashar Murad te je tada Island bio treći na eurovizijskim kladionicama
Vidi originalni članak

Island je ovih dana izabrao predstavnicu za Eurosong 2024. godine. Pobjednica natjecanja Söngvakeppnin je Hera Björk koja će se publici predstaviti s pjesmom 'Scared Of Heights'. Favorit za pobjedu je prije finala bio Palestinac Bashar Murad te je tada Island bio treći na eurovizijskim kladionicama. Nakon što je Hera pobijedila na nacionalnom natjecanju Island je drastično pao na kladionicama.

POGLEDAJTE VIDEO:

Trenutačno se nalaze na 14. mjestu te im se predviđa samo dva posto šanse za pobjedu. Međutim, ovo nije jedini problem. Island još uvijek nije siguran hoće li ići na Eurosong, unatoč tomu što su izabrali pjesmu i predstavnicu. Ranije su istaknuli da se neće natjecati ako Izrael ne bude diskvalificiran s natjecanja. 

'EURO-PA-PA' Baby Lasagna je i dalje prvi na kladionicama! Poslušajte zemlju koja se strelovito penje i prijeti

Inače, u finale islandskog natjecanja su ušli Hera i Bashar, koji je ranije rekao da se nada da će predstavljati Island na Eurosongu te da će donijeti 'palestinski glas na glavnu scenu'.

Hera je 2010. godine predstavljala Island na Eurosongu s pjesmom 'Je ne sais quoi' i završila na 19. mjestu.

Stanje na kladionicama svakodnevno se mijenja. Na prvom je mjestu hrvatski predstavnik Baby Lasagna (28) i njegova pjesma 'Rim Tim Tagi Dim'. Njemu se predviđa 17 posto šanse za pobjedu. Drugo mjesto zauzele su ukrajinske predstavnice Alyona Alyona i Jerry Heil s pjesmom 'Teresa & Maria', a na trećem je mjestu predstavnica Italije Angelina Mango, koja će pjevati pjesmu 'La noia'.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • Hibiskus2 05.03.2024.

    Pa taj Palestinac nije uopće živio na Islandu, već u Jeruzalemu...samo se prijavio jer je jedini uvjet za Island da se pjeva na njihovom jeziku, a nije uvjet da tamo živi niti da ima državljanstvo... dakle taj Palestinac prijavio se za islandsko natjecanje samo da propagira pitanje Palestine,,,..na račun Islanda...meni je normalno da se Islanđanima to nije svidjelo bez obzira na mogući rejting pjesme. i da su ga sabotirali....a i pjesma je bezveze, samo bi dobio glasove zbog svoje nacionalnosti...

  • habanero 05.03.2024.

    Ne nas ce Lazo da pobjediti vece znamo 

  • B.L.Devín 05.03.2024.

    Heb*sh euroviziju ako su kandidati za pobjenike (bio) Palestinac samo zato sto je Palestinac, Ukrajinke zato što su Ukrajinke još k tome iz Ukrajine, a glasanje žirija ovisi o tome koliko svaka zemlja ima susjeda, koliko stranaca iz određenih država ima u zapadno/sjeverno/centralno-europskim državama,,,,,,, jednostavno rečeno, pobjednik ovisi o svemu a najmanje o stvarnoj kvaliteti pjesme.

Komentiraj...
Vidi sve komentare