To je to što me zanima!

Ivan Zak ne pije pivo, ali zato diže atmosferu na Danima piva

Popularni pjevač ponosi se što svojim hitovima drži publiku više od dva sata na nogama. Iako je rodom iz grada poznatog po cijenjenim vinima, jako dobro se snalazi i na pivskoj manifestaciji.
Vidi originalni članak

Drago mi je što nastupam na Danima piva. Ovdje je uvijek dobra publika, ona čini taj žar i kemiju. Kad je publika dobra, onda je sve super, rekao je Ivan Zak (38).

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Iako je njegov nastup trebao zatvoriti festival u nedjelju, prvi put u povijesti Dana piva dodan je još jedan dan, pa se festival zatvorio u ponedjeljak. Razlog tome bile su velike oborine, pa je zbog sigurnosnih i tehničkih razloga odgođen i koncert Mate Bulića.

Rijetko popije i vino i pivo

Iako je Zak rodom iz grada poznatog po cijenjenim vinima, jako dobro se snalazi i na pivskoj manifestaciji. Kaže da dobro balansira između Dana piva i Dana vina, a sve kako bi udovoljio publici. Na pitanje daje li prednost pivu ili vinu, rekao je kako jako rijetko pije i vino i pivo, a kada i dođe do te prigode, tad je to zato što ga ponese dobro raspoloženje.

Jednom ili dva puta godišnje popijem pivo i možda dva puta popijem neko slatko vino.

- U mlađim, tinejdžerskim danima, kad je to kao bilo zabranjeno, tad baš to i želiš, a tako je bilo i kod mene. Tad je to možda bilo češće nego sad i možda sam popio pivo pet-šest puta godišnje, a sad zaista rijetko. Nisam neki pivopija, ali dobro pivo dva-tri puta godišnje volim popiti - rekao je Zak, dodajući da je lani žrtvovao nastup i na Karlovačkim danima piva i na Danima vina, kao i na Rujanfestu, kako bi sačuvao glas zbog najvećeg nastupa u karijeri, onog u Areni u Zagrebu.

Iza Zaka su uz koncert karijere, brojni nastupi diljem jadranske obale i Slovenije.

Pamti svoje prve nastupe

- Mogu se pohvaliti da sam puno postigao u zadnje vrijeme. Za mene je izuzetno velika stvar da sam koncerte od dva sata i 15 minuta radio samo sa svojim pjesmama i da je publika tijekom koncerta pjevala sa mnom uglas. To je velik uspjeh i to je nešto što je za mene značajan iskorak u karijeri. Do sada sam svirao i tuđe obrade i još zasviram poneku, ali evo sad već imam dovoljno pjesama da odradim kvalitetan koncert, a da publici nije dosadno samo s mojim pjesmama - kaže Zak. 

Prije nastupa nema tremu, ali uvijek, priča, postoji doza pozitivne treme i adrenalina. Zbog toga to i radi i, kad bi to nestalo, više se ne bi bavio pjevanjem. Zabave su, dodaje, svugdje dobre. Kad se dogodi konekcija da pjevač ima hitove i dobru publiku koja ga vjerno prati, stvori se sjajna atmosfera.

 

Idi na 24sata