To je to što me zanima!

'Hvala ti na trenucima sreće, sad putuješ do svoje Komiže'

Obitelj, prijatelji i brojni kolege bili su na komemoraciji glumcu koji je preminuo u ponedjeljak nakon teške bolesti. Špiro Guberina od tuge je prekinuo govor
Vidi originalni članak

Izvrsno je igrao komične likove, ‘ridikule’, ali takvim likovima nikad se nije ismijavao nego je imao puno razumijevanja. Ivica nas je znao nasmijati u komedijama i rastužiti u tragedijama. Baš zato je bio uspješan glumac, rekao je redatelj Božidar Violić.

U zagrebačkom kazalištu Gavella obitelj, prijatelji, kolege i suradnici oprostili su se od glumca Ivice Vidovića koji je umro u ponedjeljak u 72. godini od raka grla.

- Uloge je uvijek gradio na vlastitom iskustvu, ali nikad nije igrao zle ljude jer u sebi nije mogao pronaći nimalo zločestoće - rekao je Violić i dodao kako je istodobno bio tužan i vedar čovjek. Od kolege oprostio se i Špiro Guberina. Zahvalio mu je što je s njim ostvario najbolje uloge.

- Ivice, htio sam ti još mnogo toga reći, ali pretužan sam i ne mogu ni riječ izustiti - shrvano je rekao Guberina.

Na komemoraciji su prikazani ulomci iz Ivičinih filmova i predstava. Iako je svima bilo teško oprostiti se od glumca, publiku su nasmijali ulomci iz predstave 'Ribarske svađe'.

'Hvala ti na trenucima sreće, sad putuješ do voljene Komiže'

Poslije komemoracije Ivicu su sa zagrebačkog groblja Mirogoj ispratili u rodnu Komižu. Na sprovod su došli ministar kulture Jasen Mesić i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

- Hvala ti na trenucima sreće. Sad putuješ do voljene Komiže gdje je najplavije more i najzelenija maslina - plakao je Rade Šerbedžija.

Dok su unosili lijes u auto, od Vidovića su se oprostili posljednjim pljeskom.

Idi na 24sata

Komentari 23

  • ciara46 21.04.2011.

    Drag čovijek i veliki glumac. Ostavio je trajan trag umjetnosti.

  • nona2301 21.04.2011.

    Jako mi je drag glumac bio i sve ok..ali brate moj..reći da nije mogao glumiti zločeste ljude zbog svoje dobrote je apsurdno!! Pa svi veliki glumci, koji su dobri i imaju dušu upravo su se dokazali kroz likove "zločestih" ljudi..i sa ovim naslovom samo ga se vrijeđa! Što se tiče ovoga njegovoga sina...to neću ni komentirati..i sama njegova mama je rekla da se nada da će doći do svoje pameti i da će joj se javiti, uglavnom, ne volim ga vidjeti ni nacrtanog, za razliku od njegova oca kojeg poštujem kao glumca!!

  • blackula9 21.04.2011.

    ok, nevezano uz pok. glumca, neobična mi je sugestija da oni koji glume negativce nužno imaju u sebi zloće??. to je obična glupost, glumac se transformira u karaktere a ne izvlači ih iz osobnog iskustva.

Komentiraj...
Vidi sve komentare