To je to što me zanima!

Izgubila bitku s leukemijom: U 85.-oj umrla zvijezda Dinastije

S glumom je započela 1954. godine, a publika ju je zapazila u seriji 'Julia' u kojoj je bila prva Afroamerikanka koja je glumila naslovnu ulogu žene
Vidi originalni članak

Diahann Carroll, glumica i pjevačica nominirana za Oscara, preminula je u petak u Los Angelesu u 85. godini života. Njezina kćer iz prvog braka, Susan Kay obavijestila je Associated Press kako je Diahann izgubila bitku s leukemijom. Glumica je otvoreno u medijima govorila o svojoj bitci s rakom dojke, a čak je i dala intervju iz bolničke sobe kako bi skrenula pažnju ženama na ovaj zloćudni tumor. 

Carroll je poznata po brojnim nastupima na Broadwayu kao i televizijskim sapunicama. S glumom je započela 1954. godine, a publika ju je zapazila u seriji 'Julia' u kojoj je bila prva Afroamerikanka koja je glumila naslovnu ulogu žene, samohrane majke kojoj je muž poginuo u Vijetnamu. Za tu ulogu dobila je Zlatni globus. Gledali smo je i u seriji 'Dinastija' gdje je utjelovila lik Dominique Deveraux.

I dok je Diahannin glumački život bio gotovo pa savršen, u ljubavi je bila nesretna. Udavala se četiri puta. Od vlasnika lanca butika iz Las Vegasa, Freda Glusmana, razvela se nakon nekoliko tjedana jer ju je navodno fizički zlostavljao. Zatim se 1975. godine udala za urednika magazina 'Jet', Roberta de Leona koji je dvije godine kasnije stradao u prometnoj nesreći, a četvrti brak bio joj je sa pjevačem Vikom Damonom. 

 

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Gola_Istina 05.10.2019.

    Dajte više naučite pisati redne brojeve. Ako iza broja ide točka, onda se ne stavlja povlaka i nastavak. Dakle, ili u 85. godini ili u 85-oj godini.

  • kliko 04.10.2019.

    Gdje nestade treci brak?

Komentiraj...
Vidi sve komentare