To je to što me zanima!

Jacques o financijskoj pomoći: 'Istina je, dobio sam 5000 kn'

Houdek se o svemu odlučio oglasiti i na svom službenom Facebook profilu jer HDS nije objavio koliko je točno tko dobio financijske pomoći, a neka nagađanja koja su se pojavila, kako sam kaže, razljutila su ga
Vidi originalni članak

Hrvatsko društvo skladatelja za svoje redovne i pridružene članove osiguralo je 550 tisuća kuna prve pomoći. Riječ je o glazbenicima koji su zbog pandemije korona virus i potresa ostali bez stalnih primanja, a na popisu su, između ostalih, Jacques Houdek (39) i Mladen Burnać (50).

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Glazbeni autori pogođeni potresom i izvanrednim gospodarskim stanjem zbog epidemije koronavirusa mogu računati na 550 tisuća kuna pomoći iz Fonda. Zbog ozbiljnosti situacije, Fond, u kojemu je inače svota od 50 tisuća kuna, Skupština predstavnika je na telefonskoj sjednici hitnom preraspodjelom sredstava Društva popunila s dodatnih 500.000 kn - stoji na stranici HDS-a. 

DONOSIMO POPIS NAJUGROŽENIJIH Houdek i Burnać dobili novčanu pomoć za ugrožene od HDS-a

Houdek se o svemu odlučio oglasiti i na svom službenom Facebook profilu jer HDS nije objavio koliko je točno tko dobio financijske pomoći, a neka nagađanja koja su se pojavila, kako sam kaže, razljutila su ga.

- S obzirom da mi je uslijed pandemije ZABRANJEN rad, otkazani su mi brojni angažmani i koncerti, prihodi su mi drastično pali, a ne znam ni kada ću ponovno moći zarađivati od svoga rada pa sam u ovim uvjetima potpune neizvjesnosti zatražio, prije svega kao odgovoran roditelj dvoje malodobne djece, pomoć od svoje STRUKOVNE udruge jer naša Vlada još uvijek nije predvidjela što će s umjetnicima koji, poput mene, rade isključivo preko autorskih ugovora i ostvaruju prihode putem umjetničkih honorara. Dakle, nisam se mogao prijaviti za mjere očuvanja radnih mjesta i primati mjesečno 3.250 kn (ili kasnije 4.000 kn), već sam se za pomoć obratio svojoj strukovnoj udruzi koja je pomoć svojim redovnim i pridruženim članovima predvidjela iz Fonda solidarnosti s UKUPNO 550.000 kuna. Ovdje ću javno iznijeti (jer je HDS na svojim stranicama objavio samo imena bez točnih iznosa) da mi je iz toga fonda isplaćena JEDNOKRATNA BESPOVRATNA FINANCIJSKA POMOĆ u iznosu od 5.000 kn (riječima: PET TISUĆA KUNA), što čini 0.9% ukupnoga iznosa pomoći članovima HDS-a iz Fonda solidarnosti - napisao je između ostalog u objavi Houdek, koji dodaje kako se nema potrebu ni obvezu nikome opravdavati, već samo želi da javnost zna pravu istinu.

Idi na 24sata

Komentari 64

  • x00x 16.04.2020.

    istrosila se ZNA SE hrpica.. budu sad novi izbori, ne bojim se ja za tebe

  • x00x 16.04.2020.

    da punis koncerte, prodajes albume, ne nogiraju te iz svih showa ne bi bilo problema.. ovak stari bolje mijenjaj struku, ne bu dugo 5 somica trajalo

  • Vida83 16.04.2020.

    Možda da se zaposli? kao kugla za rušenje recimo :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare