To je to što me zanima!

Japanska princeza se udala za pučanina i odrekla nasljedstva

Princeza Ayako nije jedina koja se odrekla nasljedstva zbog ljubavi. Svaka od tih princeza je dobila 'otpremninu' za početak novog života. Ayaki je obitelj isplatila oko milijun dolara, odnosno 6,5 milijuna kuna
Vidi originalni članak

Nisu sve kraljevske obitelji iste. Kada se član japanske kraljevske obitelji vjenča s nekim iz građanstva gubi svoju titulu, dok u britanskom kraljevstvu nije takva praksa. 

Tako se japanska princeza Ayako (28), kćer pokojnog princa Takamada, odrekla svog društvenog statusa i nasljedstva te je pratila svoje srce.

Udala za Keija Moriya (32) koji radi u kompaniji koja se bavi izgradnjom brodova. Vjenčanje, koje se održalo u Tokiju, bilo je tradicionalno. Ayako je obukla kimono, a frizura joj je bila u duhu starog japanskog stila pravljenja frizura. 

Ceremonija je bila intimna. Svega tridesetak prijatelja i članova obitelji slavilo je njihovu ljubav. Majka princeze Ayako je 'kriva' za njihovo vjenčanje jer ih je ona upoznala na jednom događaju. Ayako je izjavila da će biti presretna ukoliko njezin brak bude poput onoga kakav su njezini roditelji imali. 

Ona nije jedini član japanske kraljevske obitelji koja se odrekla titule zbog ljubavi. Njezina sestra, princeza Noriko se također udala za pučanina, a u 2019. godini će isto učiniti i princeza Mako koja kao pučanka živi već godinu dana.

Svaka od tih princeza je dobila 'otpremninu' za početak novog života. Ayaki je obitelj isplatila oko milijun dolara, odnosno 6,5 milijuna kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • panika135 31.10.2018.

    što je ayako u žiroskopu kad je tak dobronamjerna hooooooooooj

  • mrTrobec 30.10.2018.

    Udala se za šljakera u japanskom Uljaniku

  • psilaju 30.10.2018.

    Lijepa vijest.

Komentiraj...
Vidi sve komentare