To je to što me zanima!

Japansku TV zvijezdu pronašli mrtvu u njenom uredu u Tokiju

Jedna od najomiljenijih transrodnih TV zvijezda u Japanu veliku je prašinu podigla kada se rastala od svoje supruge, ali nastavila odgajati dijete s njom
Vidi originalni članak

Jedna od najomiljenijih transrodnih TV zvijezda u Japanu, Ryuchell, pronađena je mrtva u 27. godini, u uredu svoje agencije u Tokiju. Trenutačno se još ne zna točan uzrok smrti. Ova tužna vijest potresla je Japan i izazvala lavinu reakcija na društvenim mrežama.

Rikkie Valerie Kollé Nova Miss Universe Nizozemske je transrodna žena: 'Toliko sam sretna da ne mogu ni opisati...'

Ryuchell, zvijezda koja se identificirala kao nebinarnom, je 2016. godine stupila u brak s kolegicom Peco, s kojom je kasnije dobila sina. Međutim, u kolovozu 2022. godine, par je objavio svoj razvod nakon što su Ryuchell objavili da se ne identificiraju kao muškarac. Ta odluka izazvala je mnoge kontroverze i kritike na internetu.

Unatoč razvodu, Ryuchell i Peco su javno istaknuli da će i dalje zajedno živjeti s ciljem pružanja podrške svom sinu. No, mnogi su ih optužili te su uputili kritike na račun njihove odluke. U veljači ove godine, par je zajedno nastupio u YouTube videu, gdje je Peco branila svog bivšeg supružnika i pružila podršku dok se suočavaju s vlastitom seksualnošću.

Ryuchell su postali istaknuta osoba LGBT zajednice u Japanu, poznati po hrabrom izražavanju vlastitog stila odijevanja koji nije slijedio konvencionalne rodne norme. Kako su postajali sve popularniji, postali su i metom brojnih internetskih uznemiravanja, uglavnom usmjerenih prema njihovom privatnom životu.

'NESTVARNO JE' Tko je nova Miss Nizozemske? 'Ja sam trans žena i ponosim se time. Pokazala sam da se može'

Tragična vijest o njihovoj smrti brzo se proširila, a pojmovi poput 'Ryuchell' i 'atentat na karakter' postali su popularni na japanskom Twitteru. Mnogi korisnici su izražavali svoj šok i tugu, opisujući Ryuchell kao sjajno svjetlo u surovom svijetu te izražavajući nadu da se ovakve tragedije mogu spriječiti.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Piver 13.07.2023.

    "ryuchell su postali istaknuta osoba" vise ni Hrvatski jezik ne znamo koristit jel?

  • yebosamtisvepospisku 13.07.2023.

    više neznaš tko je bio muško, a tko žensko i obrnuto. Bolest se razmahala, simptomi su očiti, ali postoji lijek…..

  • _______ 13.07.2023.

    Imam osjećaj da je ovo ovdje objavljeno samo zato jer se spominje transrodna osoba. Da je netko normalan u Japanu umro, ne bi o tome ni slova napisali.

Komentiraj...
Vidi sve komentare