To je to što me zanima!

Jedino što je on ikad želio jest da spaljuje baš sve pred sobom

Mrzio je širenje znanja i pisane riječi. Mrzio je knjige svih vrsta, časopise, enciklopedije, uputstva. Sve je pred njegovim očima odlazilo u plamen, baš kao što je naredila vlada
Vidi originalni članak

Za novo stoljeće i novo vrijeme potrebne su nove verzije i nove interpretacije klasičnih romana i filmova. Jedna takva dolazi nam ove godine u novoj ekranizaciji klasika znanstvene fantastike, 'Fahrenheit 451'.

ZAŠTO? Nema kraja preradama: Na TV ekrane vraća se 'Roseanne'

Kao i u knjizi, u ovom filmu pratit ćemo 'vatrogasca' Guya Montaga, koji se u mračnoj budućnosti bori protiv širenja znanja. Stoga je njegovo pravo zanimanje u stvari palitelj jer mu je posao da vatrom uništi svaki trag pisane riječi.

U tom užasnom budućem društvu je čitanje ičega što vlast nije dozvolila teški zločin. A knjige su na samom vrhu popisa nedozvoljenog materijala. Samostalno razmišljanje je posvuda suzbijeno.

Kako bi suzbila čitanje knjiga, koje stvaraju najveći problem, tiranska vlast osnovala je posebne postrojbe utjerivača zakona, odnosno spaljivača. Izgledom sliče današnjim vatrogascima no ulogu im je zapljena knjiga po kućama te javno spaljivanje istih na lomačama.

Pogledajte prvi foršpan

U glavnim ulogama su Michael B. Jordan (odlično je odglumio ulogu negativca u Marvelovom filmu 'Black Panther') te Michael Shannon uz Sofiju Boutellu. U sporednim ulogama su Martin Donovan, Andy McQueen i Grace Lynn Kung.

'Fahrenheit 451' postaje dostupan tijekom svibnja.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 07.03.2018.

    Guy je u knjizi bio bijelac, a ne crnac.

Komentiraj...
Vidi sve komentare