To je to što me zanima!

Jelena Perčin prisjetila se Ivane Hodak: 'Mi smo trebale zajedno gurati kolica, slomila me tuga'

Ivana Hodak ubijena je na kućnom pragu 2008., a ona i glumica Jelena Perčin bile su dobre prijateljice iz srednje škole
Vidi originalni članak

Glumica Jelena Perčin (42) se u dokumentarnoj seriji 'Dosje Jarak' novinara Andrije Jarka (53) prisjetila pokojne prijateljice Ivane Hodak, koja je upucana na pragu stana u Zagrebu 2008. godine. 

DOKUMENTARNI SERIJAL Priča o ubojstvu Ivane Hodak u novoj epizodi emisije 'Dosje Jarak': 'Došle su mi suze na oči'

- Bile smo mlade i pune idealizma i mislile smo da svijet čeka samo na nas - prisjetila se Jelena, koja je Ivanu upoznala u srednjoj školi.

- Upoznale smo se u srednjoj školi. Imale smo specifično upoznavanje. Ja sam došla iz Dubrovnika i upisala sam se u zagrebačku gimnaziju, prvu Privatnu gimnaziju. Malo sam bila ‘autsajder‘ jer sam došla obrijane glave odjevena sva u crno, a Ivana je bila miljenica škole. Najzabavnija, najzgodnija. Išli smo na izlet u Rim i mene je svatko u školi gledao onako, nije baš bilo milo družiti se sa mnom, a ni meni s njima, onako, bila sam baš u otporu. Ona je došla do mene i pitala me: ‘Hoćeš li da idemo zajedno po gradu po dućanima?‘. A u mojoj glavi je bilo: ‘U koji isti dućan bi nas dvije mogle ući?‘ - prisjetila se za RTL. 

VELIKI USPJEH NOVE EMISIJE Andrija Jarak za 24sata: 'U crnoj kronici sam 30 godina, najgori se slučajevi još nisu riješili...'

Planirale su biti vjenčane kume, a u trenutku Ivanina ubojstva su obje bile trudne. Tog tragičnog dana trebale su se naći na kavi u gradu, ali ju je Jelena u zadnji čas odgodila jer nije stigla. 

- Bio je jako lijep jesenji dan. Mi smo to jutro trebale piti kavu u Umjetničkom paviljonu. Imale smo dogovor jer je Ivana trebala biti moja vjenčana kuma. Zapravo smo trebali ići malo gledati časopise gdje bismo tražile ideje za vjenčanice. Zadržala sam se i nazvala je da neću stići na kavu. Morala sam na snimanje te smo se dogovorile da se svakako vidimo poslije mog snimanja predvečer. Ona se vratila u stan po neke stvari i zapravo nije nikad došla do stana... - pričala je glumica. 

Na Ivaninom je sprovodu držala govor, a priznala je da joj je to bilo jedno od težih iskustava u životu. 

- Bile smo zajedno trudne. To je još jedna dodatna težina te tragedije koja se dogodila. Svi veliki događaji u životu počinju i završavaju sa sjećanjem i mislima na Ivanu. Kad sam rodila, čim sam mogla izići s bebom van, prvo sam otišla na groblje. Išla sam prvo to podijeliti s Ivanom. Mislim da smo negdje zajedno trebale gurati kolica. Tada me najviše preklopila tuga - prisjetila se. 

Idi na 24sata

Komentari 15

  • san.martino 17.12.2023.

    Dobar film bi se mogao snimit od ovog slucaja,otac joj brani jednog kriminalca a momak suprostavljenu stranu takodjer kriminalnu.Imajuci u vidu ovakve aktere nije mi jasno kako je policija dosla do onakvog zakljucka!?Ili su znali da se radi o opasnim deckima pa se nisu htjeli mjesati.Sve u svemu,izgubila je mladi zivot zbog djavoljih odvjetnika.

  • sanišajn 15.12.2023.

    Ubojica je bio beskucnik, a jednom kad je zavrsio u zatvor imalo se za kantinu. Zanimljivo moram priznat. Zao mi je roditelja koji su izgubili kcer jedinicu i divim im se kako su nasli snagu za dalje.

  • Konjak 0.5 15.12.2023.

    ....ne znam čemu se Jarak pravi pametan sad....

Komentiraj...
Vidi sve komentare