To je to što me zanima!

Jimmy Stanić uskoro puni 94 godine, za Valentinovo najavio nastup u zagrebačkoj Tvornici...

Stjepan Jimmy Stanić glazbom se počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama, a uvijek uglađen i još uvijek aktivan i dalje puni klubove i dvorane
Vidi originalni članak

Stjepan Jimmy Stanić (93), živuća legenda domaće scene i naš najdugovječniji glazbenik, nastupit će na Valentinovo, 14. veljače, uz pratnju svojih The Boysa u Tvornici kulture, najavljeno je iz Tvornice.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Jimmy Stanić & The Boys ovog Valentinova pripremaju show u Šubićevoj uz šlagere i ''vječne melodije'' vječno mladog glazbenika i interpreta, koji će 20. siječnja napuniti 94 godine.

Stjepan Jimmy Stanić glazbom se počeo baviti još u svojim dvadesetim godinama, a uvijek uglađen i još uvijek aktivan i dalje puni klubove i dvorane.

Čitav život posvetio je jednoj ljubavi – glazbi. Iako je svirao kontrabas i gitaru, najpoznatiji je po svom baritonu kojim je ukrasio najljepše jazz skladbe i šlagere.

Prepoznatljiv po svojoj duhovitosti, šaljivim intermezzima, vicevima i šalama, ne dopušta da situacija na koncertima postane suviše ozbiljna, a starozagrebački je šarm jedinstvena karakteristika njegova lika i djela.

Jimmy iza sebe ima 10 albuma i mnoštvo singlova koji su obilježili desetljeća glazbe.

Posljednji je studijski album pod naslovom ''91+'' objavio 2020. godine, a snimljen je uz pratnju orkestra Josipa Cvitanovića. Na albumu se našao izbor najpoznatijih pjesama koje još uvijek pjevuše sve generacije: ''Kobila Suzy'', ''Mimi'', ''Prolazi sve'', ''Dimnjačar'', ''Jutro će promijeniti sve'' i druge.

ODUŠEVIO GOSTE VIDEO Jimmy pažnju s Kesovije i Diklića skrenuo na sebe: Uzeo je kontrabas i iznenada zasvirao

Prošle je godine objavio i live album ''Prolazi sve'' te snimku koncerta održanog na Velesajmu.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • eho' 19.01.2023.

    Prije svega neumoran, vedar, i savršeno uglađen čovjek, jedan od posljednjih mohikanaca u najboljem smislu riječi. Zabavljač, kozer, pripovjedač, pa i glumac, ali prije svega fantastičan muzičar. Neka je sretno Jimmy 🥰🤗🌺✨️

  • BabaYaga 19.01.2023.

    Faca i gospon 😎

  • peroprco 19.01.2023.

    Tko je ovaj

Komentiraj...
Vidi sve komentare