To je to što me zanima!

Jolie prodala svoj dio vinarije vrijedne oko milijardu kuna: 'To je učinila iz osvetoljubljivosti'

Bivši poznati par već se godinama spore oko razvoda, skrbništva nad djecom i prodaje svoje vinarije. Sada je Jolie prodala vinariju bez da je Pittu dala pravo prvokupnje te je on podigao tužbu protiv nje
Vidi originalni članak

Glumica Angelina Jolie (46) prodala je svojih 50% udjela u vinariji Chateau Miraval, čiji je suvlasnik bivši suprug Brad Pitt (57), navodi Daily Mail. Vrijednost vinarije procjenjuje se na 164 milijuna dolara, što je oko 1,06 milijardi kuna.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Angelina je cijeli svoj udio prodala Tenute del Mondu, ogranku Stoli Group za trenutačno nepoznatu cijenu, prenose strani mediji.

- Uz dodatak rose vina ove kvalitete našoj ponudi, moći ćemo ispuni zahtjeve za izvrsnošću naših kupaca i suradnika - izjavio je Jon Pepper, direktor Tenute del Monda.

Jolie i Pitt kupili su francusko imanje i vinariju 2008. godine, a ravnopravni vlasnici postali su tek 2013. godine, kad je Pitt prepisao 10% udjela dionica kako više ne bi bili u omjeru 60-40. Sljedeće godine par se vjenčao na imanju.

Angelininim dionicama upravlja njena kompanija Nouvel LLC, dok Bradove nadgleda Mondo Bongo. Zbog ove prodaje, Pittova je kompanija podnijela tužbu protiv Jolie, kako bi povratila većinski udio vinarije. Navodno su dionice 2013. godine prodane po 'simboličnoj cijeni od jednog eura' te bi se prodaja trebala poništiti, jer ne zadovoljava 'ozbiljan iznos' propisan zakonima.

Glumicu se optužuje kako je prekršila Bradovo pravo prvokupa i da se želi obogatiti na temelju 'izuzetne količine posla, vremena i novca' koje je Pitt uložio u vinariju. Tužba naziva ove postupke 'sistematskim ometanjem' i tvrdi da kompanija Nouvel nije pridonijela vinariji na dovoljan način.

- Angelinini postupci konzistentno su osvetoljubivi prema Bradu - izjavio je povjerljivi izvor o zakonskim borbama između bivših supružnika.

- Ovo je samo još jedan primjer kako ona pokušava zaobići pravila i izbjeći svoje odgovornosti - zaključio je izvor.

ŠUŠKANJA SU SVE GLASNIJA Angelina Jolie i The Weeknd ne skrivaju romansu: Ponovno ih snimili nakon zajedničke večere

Podsjetimo, osim prepiranja oko vinarije i njene prodaje, Brad i Angelina na sudu se bore oko skrbništva nad svoje petero maloljetne djece Paxom (17), Zaharom (16), Shiloh(14) i blizancima Vivienne i Knoxom (12). Uz njih par dijeli i sina Maddoxa (20).

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Maestral1990 07.10.2021.

    Od ljubavi do mržnje, granica tanka kao dlaka. Uvijek misterija.

  • japanokinezjapano 07.10.2021.

    Ona je već dovoljno kažnjena inatila se ili ne.

Komentiraj...
Vidi sve komentare